NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Zevende Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober

Zevende Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar op zaterdag 29 oktober opnieuw hun hart ophalen. Want dan organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen voor de zevende achtereenvolgende keer de Nacht van de Nacht.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van De Natuur en Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. Doel is aandacht te vragen voor de schoonheid en het belang van duisternis. Nachtelijke duisternis komt steeds meer onder druk te staan door de alsmaar toenemende verlichting.

Tijdens de Nacht van de Nacht kunnen jong en oud op een publieksvriendelijke wijze met activiteiten in heel Groningen het belang van duisternis ervaren.

Daarnaast probeert de Milieufederatie overheden en bedrijven te bewegen onnodige lichthinder terug te dringen. De belangstelling daarvoor is in de afgelopen zes jaar enorm gestegen!

Oproep ! – Oproep ! – Oproep ! – Oproep !

Om het grote succes van de voorgaande edities van de Nacht van de Nacht te kunnen evenaren of zelfs te overtreffen, roept de Natuur en Milieufederatie Groningen u op om een activiteit te organiseren.

Het kan gaan om:

  • nachtwandeling
  • sterren kijken
  • nachtvaren
  • excursies
  • belevingstochten
  • etc.

Hoe meer activiteiten we met elkaar verzinnen, hoe beter.

De activiteiten worden net als voorgaande jaren gepubliceerd op de landelijke website www.laathetdonkerdonker.nl en op de www.groeneagendagroningen.nl

Contactpersoon

Janneke WolkorteLinkedin profiel van Janneke Wolkorte
Projectleider klimaat en energie
Telefoonnummer: 050 2085010
j.wolkorte@nmfgroningen.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF