Win een klimaatvriendelijk balkon of dakterras

26 mei 2021

Win een klimaatvriendelijk balkon of dakterras

Heb jij een saai betegeld balkon of dakterras en zou je dit graag groener willen inrichten? Doe dan mee met de winactie klimaatvriendelijk balkon of dakterras en win een van de twee make-overs, bestaande uit een tuinadvies en plantmateriaal. Deze winactie is een onderdeel van het NK Tegelwippen dat van 30 maart tot 30 september 2021 plaatsvindt. Je hoeft geen tuin te hebben om te vergroenen. Ook met een balkonnetje of een dakterras kun je aan de slag. Win je deze actie? Dan word je voorzien van ideeën en adviezen over hoe je dat kunt doen.


Hoe doe je mee?

Laat in een mail weten waarom jij vindt dat je de make-over verdient én stuur een foto of tekening mee van jouw ideale balkon of dakterras. Dat kan een foto zijn van een voorbeeld dat jou aanspreekt of een tekening. Stuur de mail met je naam en contactgegevens vóór donderdag 24 juni naar tegelwippen@groningen.nl o.v.v. ‘winactie klimaatvriendelijk balkon of dakterras’. De winnaars krijgen in de daaropvolgende week bericht, en de make-over wordt begin juli uitgevoerd door De Tuinjuffer, ecologisch hovenier in Groningen.

Waarom deze winactie?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen koelen niet af op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

NK Tegelwippen
Het NK Tegelwippen is in 2020 bedacht door activatiebureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen. Ook de gemeente Groningen doet mee. Alle gewipte tegels kun je aanmelden op nk-tegelwippen.nl. Met elke gewipte tegel stijgt Groningen in de ranglijst. Maar, wippen is belangrijker dan winnen!

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do