Website klimaatadaptatiegroningen.nl van start

4 juni 2020

Website klimaatadaptatiegroningen.nl van start

Maandag 25 mei is de nieuwe website van de gemeente Groningen klimaatadaptatiegroningen.nl van start gegaan met veel informatie over projecten, nieuws en wat je zelf kunt doen. We besteden hier niet vaak aandacht aan andere websites, maar deze website zal de komende tijd een belangrijke rol spelen in de communicatie van de gemeente Groningen over de noodzakelijke aanpassingen aan de klimaatverandering en de activiteiten van de klimaatweek. We geven hieronder al een beeld van de website, maar het beste kun je er natuurlijk zelf even gaan kijken. Een website om in de gaten te houden!

Aanpassen en aanpakken
Het is de grootste uitdaging van de 21e eeuw: de verandering van het klimaat. We merken het allemaal. Wateroverlast, hitte, droogte en verzilting zijn gevolgen die groeiende impact hebben op ons dagelijkse leven. Het is belangrijk dat we ons aanpassen aan deze veranderingen. Maar wat kunnen we doen? En hoe pakken we dat aan? Belangrijk is dat we ons leren aanpassen. Dit doen en kunnen we alleen sámen. Met elkaar maken we onze eigen leefomgeving veilig en leefbaar, nu en voor de toekomst. Adaptatie betekent letterlijk ‘aanpassing’. Klimaatadaptieve oplossingen zijn oplossingen die ons helpen onze eigen leefomgeving veilig en leefbaar te houden. Groningen werkt met aangrenzende provincies hard aan internationaal toepasbare klimaatadaptieve oplossingen. Samen met gemeenten, bedrijven, (kennis)instellingen en natuurlijk: haar inwoners! Klein of groot, jong of oud: we dragen allemaal een steentje bij.

Klimaatadaptatieweek Groningen
De beweging naar een klimaatbestendige samenleving krijgt onder andere vorm door middel van de Klimaatadaptatieweek Groningen die plaats vindt van 19 t/m 25 januari 2021. In aanloop naar deze week worden in het najaar van 2020 meerdere digitale (en waar mogelijk fysieke) evenementen, projecten en activiteiten georganiseerd.

Tags:
Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr