Webinar 13 december: uitdaagrecht biedt kansen voor bewonersgroepen

8 december 2023

Webinar 13 december: uitdaagrecht biedt kansen voor bewonersgroepen

Vrijwilligers vergroenen hun eigen wijk
Vrijwilligers vergroenen hun eigen wijk (foto: groen aan de buurt / NMU)

Zie jij in jouw omgeving kansen om de biodiversiteit te versterken? Wil je als bewonersgroep samenwerken met jouw gemeente, provincie, of waterschap om dit aan te pakken? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het beheer? Het zogenaamde uitdaagrecht biedt hier kansen voor.

Bij het uitdaagrecht kunnen bewoners, maatschappelijke organisaties e.a. taken van gemeente, provincie of waterschap overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van groen in de openbare ruimte.

Ervaringen uit de praktijk

Op woensdag 13 december organiseren de Groene Bondgenoten een online webinar over uitdaagrecht. Tijdens deze webinar neemt Thijs Harmsen van het Kennisnetwerk Uitdaagrecht je mee in de mogelijkheden. Hij vertelt ons wat het uitdaagrecht is en hoe het werkt, door zijn ervaringen en praktijkvoorbeelden te delen. Daarnaast delen we in deze webinar meer informatie over een aankomende pilot over dit onderwerp, waar initiatieven aan mee kunnen doen.

  • online webinar uitdaagrecht
  • gratis deelname
  • woensdag 13 december
  • 19.00 uur – 20.30 uur

Meld je aan!

De webinar wordt georganiseerd door Groene Bondgenoten, een samenwerking van Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, SoortenNL en de Natuur en Milieufederaties.

Tags:

Heb je vragen over de webinar of over de pilot? Neem contact op:

Profiel Bas Hollander

Bas Hollander

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Klimaatadaptatie werkdagen: ma, wo, do, vr