Vacature: de NMG zoekt per direct een Projectmedewerker communicatie & campagnes

Vacature: de NMG zoekt per direct een Projectmedewerker communicatie & campagnes

18 maart: de termijn om te reageren op deze vacature is inmiddels verstreken. Wil jij je groene hart laten spreken en het verschil maken bij de verduurzaming van Groningen? Dat kan bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Wij zetten ons met energie en gedrevenheid in voor een versnelling van een natuurinclusieve energietransitie en duurzamer gebruik van onze bronnen. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden – maatschappelijk betrokken, constructief en eigenwijs – en door te agenderen, te pionieren, en de juiste randvoorwaarden te creëren.

22 februari 2024

Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) vertegenwoordigt ruim 50 grotere en kleinere natuur-, milieu- en duurzaamheidsorganisaties. Daarnaast werkt de NMG intensief samen met veel lokale duurzaamheidsinitiatieven in de provincie.

Een biodivers, klimaatbestendig en circulair Groningen, nu en in de toekomst. Dat is waar de NMG voor staat. Om dat te bereiken werken wij iedere dag samen met inwoners, kleine en grote maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. We verbinden partijen met elkaar, reiken innovatieve oplossingen aan en oefenen vanuit de inhoud invloed uit op de maatschappelijke ontwikkelingen.

De NMG inspireert mensen, bedrijven en overheden in de transitie naar een duurzame samenleving en treedt op als aanjager en verbinder. De NMG zoekt kansen, creëert mogelijkheden en stimuleert de uitvoering. De kwaliteit van de leefomgeving van Groningen en het karakteristieke landschap zijn kernwaarden die de NMG wil behouden en blijven ontwikkelen. Daarvoor kiezen we een positie midden in de Groninger samenleving.

Wat ga je doen?

Jij ondersteunt het team, werkt actief mee in lopende projecten en denkt mee over nieuwe ontwikkelingen. Je ontwikkelt nieuwe campagnes, zorgt ervoor dat ons werk zichtbaar is op onze communicatiekanalen en wordt enthousiast van het schrijven van een post op social media. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van een aantal projecten. Ook help je mee met de organisatie van bijeenkomsten en ben je verantwoordelijk voor de verslaglegging ervan. Je snapt wat een goede foto is en aarzelt niet om die te maken. Je bent flexibel en werkt met regelmaat in de avonduren.

Voor jou is dit de tweede stap in de wereld van communicatie. Daarbij heb je een bijzondere belangstelling voor het duurzame werkveld. Je hebt een relevante opleiding op WO/HBO-niveau en bij voorkeur enige werkervaring in een projectmatige omgeving. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

• Je hebt een groen hart en je wilt je graag inzetten voor een mooi en duurzaam Groningen.
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
• Je weet anderen te enthousiasmeren.
• Je bezit enige inhoudelijke kennis op het vlak van duurzaamheid of bent bereid je hierin verder te verdiepen.
• Je hebt een brede maatschappelijke oriëntatie en weet wat er in de provincie Groningen speelt.

Wij bieden

• Een afwisselende functie voor 30-36 uur per week.
• Een dynamische organisatie waarin je met grote mate van zelfstandigheid kunt werken.
• De mogelijkheid om door te groeien
• Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
• Inschaling in schaal 8 CAO provincies.

Geïnteresseerd?

Reageren kan t/m 17 maart via deze button

Uiterlijk 20 maart ontvang je van ons een reactie. De gesprekken vinden plaats in week 13.

Dit betreft een uitbreiding van de huidige formatie. Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij directeur-bestuurder Jan-Willem Lobeek, tel. 06-21882870.

Meer weten? Neem dan contact op met

Profiel Jan-Willem Lobeek

Jan-Willem Lobeek

Directeur-bestuurder; werkdagen: ma, di, wo, do, vr