Spring! magazine van De Natuur en Milieufederaties is verschenen!

8 december 2011

Spring! magazine van De Natuur en Milieufederaties is verschenen!

spring-magazine-fotoIn het magazine Spring! laten De Natuur en Milieufederaties zien wat ze doen en waar ze voor staan.

Met het gezamenlijk project CO2 ambitie tonen de federaties concreet aan dat milieubeweging en bedrijfsleven de uitstoot van CO2 drastisch kunnen beperken. Tien bedrijven in heel Nederland gaan 210.000 ton minder kooldioxide uitstoten. De reductie is vergelijkbaar met de CO2 uitstoot van een file tussen Utrecht en Berlijn. Staatssecretaris Joop Atsma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is enthousiast over het project en vindt dat het navolging verdient.

In Spring! presenteren De Natuur en Milieufederaties hun campagnes Big Jump waarbij we het onderwerp schoon water op een aantrekkelijke manier op de agenda zetten en de succesvolle jaarlijkse Nacht van de Nacht. De zevende Nacht van de Nacht trok op 29 oktober 2011 ruim 25.000 mensen die zich verspreid over Nederland vermaakten met honderden nachtelijke activiteiten. De opbrengst? De Nacht van de Nacht kweekt draagvlak voor structurele maatregelen die nachtverlichting beteugelen, zoals het dimmen van straatlantaarns en het doven van lichtreclames na middernacht.

Dat bioafbreekbare schoenen en isolatieplaten op hennepbasis geen toekomstmuziek zijn, bewijzen De Natuur en Milieufederaties. Via het project Cradle to Cradle in de praktijk laten de federaties zien dat de principes van de Cradle to Cradlefilosofie – o.a. een verantwoord product staat aan het eind van de levensduur aan de wieg van een nieuw product – springlevend zijn.

Verder bericht Spring! over de monumentale energiebesparingen die De Natuur en Milieufederaties willen realiseren bij de tienduizenden monumenten in ons land, de kansen voor windenergie waarbij je de lusten en lasten eerlijk deelt en hoe je baas in je eigen meterkast kunt worden.

Lees de digitale versie van Spring!