Nieuwe fietsroute GoodFoodClub

7 oktober 2021

Nieuwe fietsroute GoodFoodClub

Ben je ook zo benieuwd welke heerlijke lokale producten er te vinden zijn rond Harkstede, Noordbroek en Zuidbroek? Aan de serie fietsroutes die sinds afgelopen voorjaar op goodfoodclub.nu staan is een prachtige nieuwe route toegevoegd door het gebied ten oosten van de stad Groningen.

Met deze route fiets je langs Natuurvoedingswinkel de Morgenster, Boerderijwinkel Arkema, Landgoed Freylemaborg, ’t Roegwold en het Hofje van Harkstede. Aan de Hoofdweg tussen Harkstede en Scharmer vind je daarnaast in de zomermaanden veel kraampjes langs de weg.

Bij alle locaties die je aandoet, kun je ingrediënten halen voor een heerlijke maaltijd: groenten, vlees, kruiden, kaas en andere zuivelproducten, maar ook koffie, thee, wijn en nog veel meer.

Op goodfoodclub.nu staan alle duurzame landwinkels, afhaalpunten en restaurants op een rij. Inmiddels zijn dat er zo’n 600 en dit aantal groeit. Het is een gezamenlijk initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Landbouw- en voedseltransitie
Dat we ons voedsel anders moeten gaan produceren en ons consumptiepatroon niet duurzaam is, dringt zo langzamerhand goed door. Kijk maar naar het stikstofprobleem of het mestoverschot in Nederland. We moeten een transitie doormaken en meer naar een circulaire landbouw met minder afvalstoffen en milieu-impact. De Natuur en Milieufederaties werken op verschillende manieren aan deze transitie, bijvoorbeeld door actieplannen te ontwikkelen en korte ketens te ondersteunen. Hierbij werken wij veelal samen met (lokale) partners en brancheorganisaties.

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do