Nacht van het Wad

4 december 2020

Nacht van het Wad

Wat is Nacht van het Wad?
Tijdens de Nacht van het Wad worden vier keer per jaar uiteenlopende evenementen georganiseerd langs de waddenkust. Denk bijvoorbeeld aan nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, lezingen en workshops. Deze vinden plaats rond astronomisch herkenbare nachten. Met Nacht van het Wad vragen we specifieke aandacht voor duisternis in het Waddengebied en willen we de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis vergroten. Het Waddengebied is namelijk een van de weinige plekken waar donkerte nog echt kan worden ervaren. Kom naar een van de activiteiten en ervaar de donkerte van de Wadden zelf!

Planetariumshow ‘Nacht van het Wad’ met Govert Schilling op 21 december
Op 21 december, de kortste dag van het jaar, wordt de Planetariumshow ‘Nacht van het Wad’ georganiseerd. Live vanuit Theaterkerk Nes, tussen de expositie Nachtwacht360, gaat wetenschapsjournalist Govert Schilling je meenemen in de duisternis van de Wadden en vertellen waarom donkerte zo belangrijk is voor mens en dier. Ook beschrijft hij hoeveel invloed licht heeft op de belevenis van onze sterrenhemel. Vanaf je bank vlieg je door de ruimte over de Wadden en ervaar je hoe donker het daar nog echt kan zijn! En dat niet alleen, tijdens de show vertellen we meer over wat Nacht van het Wad voor leuks gaat brengen. Én maken we de prijsvraag bekend waarmee je kans maakt op een overnachting in het Waddengebied of 1 van de 3 Waka Waka solar zaklampen gesigneerd door Govert Schilling.
Aanmelden Planetariumshow ‘Nacht van het Wad’

Over ons
Nacht van het Wad wordt georganiseerd door drie noordelijke Natuur en Milieufederaties: Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Nacht van het Wad is onderdeel van het programma Donkerte van het Waddengebied. Dit programma heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen in het Waddengebied de kernkwaliteit duisternis van Werelderfgoed Waddenzee te laten ervaren. Met behulp van belevingsplekken en jaarrond georganiseerde activiteiten verspreid over de Waddengebied wordt dit gerealiseerd. Dit organiseren wij onder de noemer Nacht van het Wad.

Tags: