Nacht van de Nacht net wat anders dan anders

28 september 2020

Nacht van de Nacht net wat anders dan anders

Dit jaar houden we de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober. Deze keer zullen we extra aandacht besteden aan onnodig licht bij kantoren en bedrijven. Onlangs presenteerden de Natuur en Milieufederaties onderzoek naar de hoeveelheid licht dat er ’s nachts onnodig brandt.

We zijn enigszins geschrokken van de resultaten van dit onderzoek. Bedrijven verspillen met onnodige nachtelijke verlichting jaarlijks zo’n 536 miljoen kWu, dat is het stroomverbruik van 150.000 huishoudens. De komende weken zullen de verschillende Natuur- en Milieufederaties met zoveel mogelijk bedrijven contact opnemen en ze proberen te helpen om de situatie te verbeteren.

Activiteiten
Dit jaar wordt het natuurlijk allemaal net wat anders dan anders. Voor het eerst een Nacht van de Nacht waarin het coronavirus ook een rol speelt. We verwachten dat er wat minder activiteiten georganiseerd kunnen worden. Een wandeling met een kleine groep in het bos zal makkelijker kunnen dan een lezing in een drukke zaal. We roepen alle organisatoren van de activiteiten op om de richtlijnen van het RIVM te hanteren. Wil je graag iets organiseren maar twijfel je of dat verstandig is? Neem dan vooral even contact met ons op (zie onder voor de contactgegevens). We denken graag met je mee hoe de activiteiten coronaproof gehouden kunnen worden.

Avondvullend programma
Om de Nacht van de Nacht ook toegankelijk te maken voor mensen die liever geen fysieke activiteit bijwonen, organiseren we een avondvullend online programma. Daarover volgt binnenkort meer informatie!

Tags: