Meer groen op coöperatieve zonneparken

18 januari 2024

Meer groen op coöperatieve zonneparken

Sinds 2019 hebben we samen met Grunneger Power en de enthousiaste en gedreven deelnemers van Duurzaam Glimmen en Duurzaam Menterwolde, gewerkt aan het vergroenen van drie coöperatieve zonneparken: zonnepark Vierverlaten, zonneweide Glimmen en zonnepark Sunbrouck. We hebben daar veel nieuwe kennis en ervaringen opgedaan, waar ook landelijk met veel belangstelling naar gekeken wordt. In december sloten we dit project feestelijk af en stonden we even stil bij alles wat we hebben geleerd en beleefd.

Infographic
Afgelopen december hebben we feestelijk dit mooie project afgerond en stil gestaan bij alle ervaringen die we hebben opgedaan. Bekijk de infographic met onze mooie resultaten!

Vervolg
De leergemeenschap die we opgebouwd hebben is te waardevol om te laten gaan. We beraden ons op een vervolg op dit project. Onder andere het monitoren van de effecten van de genomen maatregelen staat dan centraal.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave of download ‘m als pdf en scroll verder naar beneden voor links naar artikelen en video’s over biodiversiteit op zonneparken.

 

 

Tags:

Wil je meer informatie over het project Ecologie op Zonneparken? Neem dan contact op met

Profiel Martijn van der Glas

Martijn van der Glas

Projectleider Klimaat en Energie werkdagen: ma, di, wo, do