Lancering ReceptenRoutes op Sustainable Moments Festival

Haal je voedsel van dichtbij: fiets een ReceptenRoute

Doe mee met de (af)trap & hap tijdens het Sustainable Moments Festival Groningen 

Op 21 september lanceerde de Natuur en Milieufederatie Groningen tijdens het Sustainable Moments Festival Groningen twee ReceptenRoutes: fietsroutes waarbij je je voedsel van dichtbij haalt en naar huis gaat met de ingrediënten voor een lokaal gerecht. Lekker en eenvoudig te bereiden. Goed voor jou, de makers en beter voor het milieu. 

19 september 2022

Op 21 september lanceerden we tijdens het Sustainable Moments Festival Groningen twee ReceptenRoutes: fietsroutes waarbij je je voedsel van dichtbij haalt en naar huis gaat met de ingrediënten voor een lokaal gerecht. Lekker en eenvoudig te bereiden. Goed voor jou, de makers en beter voor het milieu. 

Karlien Meijer, projectleider circulariteit en voedsel, ontwikkelde de routes vanuit haar passie voor lokaal voedsel, in samenwerking met Jong Leren Eten, Food Trails en de gemeente Groningen.  

‘Zelf ga ik ook graag met de fiets op pad om mijn kinderen mee te nemen naar de boerderij, de zelfoogsttuin of een stalletje langs de weg’, aldus Karlien Meijer. ‘Om ze te laten zien waar ons eten vandaan komt, hoe het groeit of waar de kaas wordt bereid. En natuurlijk omdat de afstand van lokale voedselproducent naar ons bord zo het kortste is. Zo kwam ik op het idee voor de ReceptenRoutes. Met de ReceptenRoutekaarten in de hand kan iedereen nu op pad. En dan natuurlijk thuis lekker aan de slag.’ 

Karlien Meijer met haar kinderen bij boerderijwinkel Harener Holt in Haren

Niet te versmaden
De eerste twee routes zijn alvast niet te versmaden: wentelteefjes en pannenkoeken met schapenkaas en stoofpeertjes. Wie van tevoren even belt, kan bij De Oude Melkfabriek in Garmerwolde ook een rondleiding reserveren. Maar alleen al de ouderwetse zuivelcarrousel bij de melktap van de familie Bijman in Ten Boer bedienen is voor kinderen al een feestje. 

Sustainable Moments Festival
De ReceptenRoutekaarten voor Garmerwolde en Ten Boer worden op 21 september uitgedeeld in het Groninger Forum op het Sustainable Moments Festival, waar Groningers van 17 tot 23 september op een speelse manier allerlei inspirerende initiatieven op het gebied van duurzaamheid kunnen ontdekken. De ReceptenRoutekaarten kunnen ook worden opgehaald bij Marketing Groningen in het Groninger Forum. De seizoensproducten zijn in ieder geval tot 1 november leverbaar (wellicht soms wat langer, maar dat is niet zeker).

Lekker trappen en happen? Check nmfgroningen.nl/receptenroutes. Deel je ervaringen via #ReceptenRoutes op Instagram en tag @nmfgroningen.  

Tags:

Meer weten? Neem contact op met Karlien

Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do