Iedere (moes)tuin een ton!

3 mei 2018

Iedere (moes)tuin een ton!

Klik op de afbeelding voor de bon

De jaarlijkse bloemenmarkt op Goede Vrijdag 30 maart was de start van de regentonnenactie van de gemeenten Ten Boer en Groningen. Een promotieteam in regentonnen liep over de bloemetjesmarkt om aandacht te vragen voor het gebruik van regenwater en regentonnen.

Inwoners van beide gemeenten krijgen bij vrijwel alle bouwmarkten en tuinwinkels in de stad direct €17,50 korting bij inlevering van de bon in de speciale folder.

Elk jaar valt er gemiddeld 760 millimeter water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter. Dat regenwater is schoon en prima te gebruiken voor allerlei doeleinden, zoals de planten water te geven. Ook voor het wassen van ramen is het regenwater heel geschikt. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton.

Korting

Dit is het derde jaar dat de gemeenten Groningen en Ten Boer het benutten van regenwater op deze wijze willen stimuleren. Gedurende een half jaar is bij de deelnemende bedrijven een regenton te koop met € 17,50 korting.

De kortingsbon downloaden kan hier!

Regenwater benutten
Ook de gemeenten Ten Boer en Groningen benutten zelf het regenwater. In alle nieuwe situaties wordt regenwater gescheiden van afvalwater en ook bij rioolvervanging wordt regenwater apart opgevangen en afgevoerd. We proberen het regenwater zoveel mogelijk lokaal te bergen en te benutten bijvoorbeeld in parken en ander groen en in de vijvers waarmee er doorstroming ontstaat en de waterkwaliteit verbetert.

Tags: