Hoe ziet het Groningse voedselsysteem van de toekomst eruit?

Hoe ziet het Groningse voedselsysteem van de toekomst eruit?

VOL: themasessie Biodiversiteit en Voedsel - Met Quinten Messemaker en Jasper Tiemens

Het massale verlies van biodiversiteit heeft de Nederlandse consument nog te weinig in beweging gekregen. Hebben we als consument wel invloed? Kan de bestaande voedselketen echt veranderen? Welk voedselsysteem past Groningen goed? Wat kunnen we als consument zelf? Met deze vragen in het achterhoofd nodigen we je van harte uit voor de bijeenkomst over biodiversiteit en voedsel op 28 maart.   De bijeenkomst is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

9 maart 2023

Quinten Messemaker – agroforestry op De Woldtuin

Om je te inspireren hebben we Quinten Messemaker van De Woldtuin uitgenodigd. Op een steenworp afstand van de stad, nabij Bedum, wordt op Boerderij Verbaarum gewerkt aan agroforestry. Tussen de bomen en struiken telen ze groente die ze middels groentepakketten verkopen aan Groningse consumenten.

Quinten zal vertellen over het effect van deze manier van werken op de lokale biodiversiteit en hoe deze zich verhoudt tot het bestaande voedselsysteem. We gaan daarna graag met elkaar in gesprek over de interactie tussen biodiversiteit en voedselproductie.

Ook denken we samen na over de rol van de Natuur en Milieufederatie Groningen, andere natuur- en milieuorganisaties, initiatieven en netwerkpartners. Wat kunnen we doen om een duurzame landbouw- en  voedseltransitie te stimuleren? En hoe dragen we bij aan herstel van de biodiversiteit?

Kennisquiz met Jasper Tiemens

Als start van de avond warmt Projectleider Jasper Tiemens van de Natuur en Milieufederatie Groningen de zaal op met een quiz over biodiversiteit en landbouw in Groningen. Hoe is het met jouw kennis gesteld op dit vlak? Wat is strokenteelt? Zitten er E-nummers in een tomaat? Hoeveel procent van de landbouwgrond wordt gebruikt voor het produceren van veevoer of veehouderij? Verrijk je kennis op 28 maart.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdagavond 28 maart 2023 20:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30)
Waar: bij Van Houten, Oliemuldersweg 47, 9713 VA Groningen.
Aanmelden: meld je aan via deze link.
Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Tags:

Vragen? Neem dan contact op met Jasper Tiemens

Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr