Hoe maken we Groningen klimaatbestendig?

2 maart 2023

Hoe maken we Groningen klimaatbestendig?

Het klimaat verandert, ook in Groningen. Naast het tegengaan van klimaatverandering is het ook nodig om ons aan te passen aan het toekomstige klimaat. Kunnen we overal doorgaan met het huidige grondgebruik of zijn er gebieden waar het straks te nat wordt of te droog? Hoe zorgen we ervoor dat er voldoende (zoet)water beschikbaar is in de toekomst? Hoe houden we onze dorpen en wijken leefbaar in steeds warmere en drogere zomers? Welke mogelijkheden biedt de natuur hierbij?

Tijdens de themasessie over klimaatadaptatie die we op donderdag 16 maart organiseren, gaan we aan de hand van deze vragen en de presentaties van Thomas Klomp en Mike Alma hierover met elkaar in gesprek. Ook kijken we samen wat de rol van de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) binnen dit thema zou kunnen zijn. Voorzitter van de avond is Bas Hollander, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Klimaatadaptatie.

• Thomas Klomp is van Samen Klimaatbestendig, een netwerkorganisatie van professionele ‘klimaatwerkers’ dat bezig is om Nederland weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

• Mike Alma is een van de ‘klimaatambassadeurs’ in de provincie Groningen en gaat in op de kansen voor natuurbehoud en herstel bij klimaatadaptatie.

Praktische informatie:

Wanneer: donderdag 16 maart 2023, 20:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30)
Waar: Poortershoes, Oosterweg 13, 9724 CA Groningen
Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Aanmelden: via dit aanmeldformulier kunt u zich aanmelden.

We hopen u te treffen de zestiende.

Over onze themasessies

De Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) bestaat in 2023 50 jaar. Naast het jaar van ons gouden jubileum is 2023 ook het jaar waarin wij onze koers voor de komende vier jaar opnieuw uitzetten. En dat kunnen we niet zonder jullie hulp en input.

Het zijn roerige tijden. Ontwikkelingen in de maatschappij gaan snel en er komen meer crises bij dan er gaan. Ook zullen de politieke verhoudingen verschuiven. Daarbij zijn we een organisatie met een beperkte slagkracht en moeten we slimme keuzes maken bij het bepalen van onze strategie. Waaraan gaan we wel aandacht besteden? Waaraan niet? Waar en hoe heeft onze inzet de meeste impact?

Daarom willen met onze aangesloten organisaties, ons netwerk en onze samenwerkingspartners in gesprek. Voor ieder thema organiseren we de komende periode een bijeenkomst. Voor ons is jullie input heel belangrijk want we willen zoveel mogelijk gebruikmaken van jullie kennis en inzichten en jullie ook zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Meer informatie over de themasessies die we organiseren, vind je op onze website.

Tags:

Vragen? Neem dan contact op met Silla Schouwstra

Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00