Het Groot Groen Verkiezingsdebat op 10 maart

14 februari 2023

Het Groot Groen Verkiezingsdebat op 10 maart

De Groene Zes van Groningen* organiseren op vrijdagavond 10 maart van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) een lijsttrekkersdebat in het Forum Groningen, voorafgaand aan de Staten- en waterschapsverkiezingen. Tijdens dit Groot Groen Verkiezingsdebat staan de transities centraal die nodig zijn voor een klimaatbestendige en natuurinclusieve toekomst van Groningen. Wat gaan de politieke partijen hiervoor realiseren in de komende vier jaar? Voor het debat zijn in totaal 15 provinciale politieke partijen en 3 waterschapspartijen uitgenodigd. De debatleiding is in handen van Bram Douwes.

Inmiddels zijn alle tickets gereserveerd, maar het debat wordt ook gestreamd naar de publiekstribune in de hal! Kijk je mee?

Voorafgaand aan het verkiezingsdebat wordt de partijen gevraagd te reageren op twintig stellingen. Zes van de stellingen komen tijdens het debat zelf aan de orde en na afloop versturen we een groene kieswijzer met de antwoorden van de partijen op alle stellingen.
Het debat is gratis bij te wonen; maar vooraf een plekje reserveren is wel noodzakelijk!

Reserveer nu je ticket bij Forum Groningen

Deelnemende partijen
Vijftien partijen hebben toegezegd om deel te nemen aan het debat: BBB Groningen, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, PvdA, PvdD, PvhN, SP, Volt Groningen, VVD, 50PLUS en voor de waterschappen Betaalbaar Water en Water Natuurlijk.

In de periode van 10 februari tot 10 maart krijgen de partijen de gelegenheid om met medewerkers en vrijwilligers van de groene organisaties naar buiten te gaan en nader kennis te maken met het werk in de praktijk. Hiervoor is een ‘groene strippenkaart’ samengesteld met diverse excursies en activiteiten.

Organisatoren (de Groene Zes)

* Het Groninger Landschap, IVN Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer

Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00