Future en Energy: verslag Jongeren Energie borrel 5 november

17 november 2021

Future en Energy: verslag Jongeren Energie borrel 5 november

foto: Brenda Harsveld


Op vrijdagavond 5 november organiseerden we samen met Jong RES en de GReK de Jongeren Energie borrel. Tijdens de borrel speelden we met circa 20 jongeren de WE Energy Game van de Hanzehogeschool.

Bij deze game gaat het erom binnen de tijd een stad of dorp van voldoende betaalbare energie uit duurzame bronnen te voorzien. De deelnemers hebben -net als in het echt- allen een unieke rol, namelijk: productie, people, planet, profit, balans of regelgeving. Vanuit hun rol -met vaak conflicterende belangen- onderhandelen de deelnemers met elkaar over de inzet van duurzame energiebronnen om daarmee hun dorp of stad energieneutraal te maken.

De jongeren gingen aan de slag om het energieaanbod in een dorp of stad in de RES-regio Groningen te verduurzamen. ‘Wat opviel is dat je als deelnemer heel duidelijk ook met de andere rollen moet meedenken om de energietransitie te laten slagen. Met hokjesdenken kon je voor je eigen rol wellicht meer winst halen, maar uiteindelijk het spel als team verliezen. Gelukkig is het uiteindelijk bijna alle teams gelukt om goed samen te werken en de energietransitie te laten slagen! Dat biedt hoop voor de toekomst!’, aldus Daniël Peereboom van Jong RES Groningen.

Na de game sloten we af met een gezellige borrel, waarbij weer veel nieuwe contacten werden gelegd.

Wil je de volgende keer aansluiten bij een energie-event voor jongeren? Zet dan 17 december vast in je agenda en houd onze website en sociale media in de gaten of stuur een mail naar s.rommets@nmfgroningen.nl!

Bron Header Foto: Steven Zwerink https://www.flickr.com/photos/stevenzwerink/18048331968/in/photostream/

 

Tags:

Vragen? Mail of bel Merijn!

Profiel Merijn de Jong

Merijn de Jong

Projectmedewerker energietransitie en duurzaamheid; werkdagen: ma t/m vr