Fusili feest voor winnaars Schoolkantine Challenge

18 november 2022

Fusili feest voor winnaars Schoolkantine Challenge

foto van de leerlingen van het Praedinius Gymnasium die met hun gezonde en duurzame kantinesnack van de kantinesnack challenge hebben gewonnen.

De vegan ‘fusili feest’ snack is uitgeroepen tot meest gezonde en duurzame kantinesnack van de Schoolkantine Challenge van het Praedinius Gymnasium.

Tijdens de finale op donderdag 17 november in het Provinciehuis in Groningen mocht het winnende groepje leerlingen samen met nog drie andere finalisten hun zelf ontwikkelde snack presenteren. De jury bestond uit Hieke Ferweda van de Provincie Groningen, Monique Pas van IVN Natuureducatie en Saskia Beekveldt van Jong Leren Eten Groningen. De leerlingen werden vooraf aangemoedigd door gedeputeerde Tjeerd van Dekken. In zijn aanmoediging onderstreepte de heer van Dekken het belang dat de Provincie hecht aan gezond en duurzaam voedsel.

De leerlingen gooiden vervolgens alles in de strijd om de jury te overtuigen van de door hen ontwikkelde snack. Het ‘fusili feest’ van leerlingen Silke, Frederique en Welmer overtuigde de jury uiteindelijk het meest, door de compleetheid van hun marketingstrategie én doordat iedereen de snack kan eten, dus ook mensen met allergieën en intoleranties. Het ‘fusili feest’ bestaat uit vegan pasta van maismeel met groente en saus in een papieren bakje met bakpapier.

De Schoolkantine Challenge is een technasium opdracht van het Praedinius Gymnasium, waarbij Jong Leren Eten Groningen en IVN Natuureducatie gezamenlijk de opdracht verstrekten.

Jong Leren Eten

Karlien Meijer, projectleider Circulariteit en Voedsel van de Natuur en Milieufederatie Groningen, werkt als voedselmakelaar binnen het programma Jong Leren Eten onder andere aan de Schoolkantine Challenge.

Tags:

Meer weten over de Schoolkantine Challenge of over Jong Leren Eten? Neem dan contact op met Karlien

Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do