Fundament gelegd voor educatiecentrum Voedselbos te Glimmen

11 november 2021

Fundament gelegd voor educatiecentrum Voedselbos te Glimmen

Madeleine Duran van Voedselbos te Glimmen (rechts) neemt de opbrengst uit het spaarvarken van doorgeefwinkel Alle Tijd van Nina Keun in ontvangst.

Het financiële doel van € 49.000,- voor de eerste fase van de bouw van het educatiecentrum van Voedselbos te Glimmen is behaald. Fantastisch! We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun bijdrage en in het bijzonder alle inwoners van Haren en omgeving die via het spaarvarken in de doorgeefwinkel ‘Alle Tijd’ in Haren hun bijdrage hebben geleverd. Ook zijn er diverse bedrijven, particulieren en Stichting fondsenbeheer Welzijn Haren bereid geweest te sponsoren met zand, tegels en geld.

Mooi wat er met zo’n gemeenschappelijke inspanning kan worden bereikt. Dankzij de donaties en inzet van vrijwilligers komt stap voor stap het educatiecentrum van de grond: het kloppend hart van Voedselbos te Glimmen. Waar mensen met diverse achtergronden, kwaliteiten en kansen kunnen samenwerken, kennis delen en genieten van gezonde voeding en natuur. Nu en in de toekomst.

Fundering
De eerste stap, de fundering, is professioneel gelegd. Op een laag vulzand zijn 14 funderingsplaten gelegd. Vrijwilligers hebben hierop 14 stapels van vijf betontegels gemaakt. Deze gaan straks de houten staanders van de zeven cellen dragen, waar het educatiecentrum uit gaat bestaan. De houten staanders gaan we maken in de werkplaats van Maarten Wiersma van ABC2C.

Cursus circulair bouwen
In een cursus van vijf dagdelen leert Maarten Wiersma van ABC2C aan een groep van 20 vrijwilligers de theorie en praktijk van het circulair bouwen volgens zijn unieke DNA methode. DNA werkt net als de natuur met cellen die als lego aan elkaar te schakelen zijn en ook weer uit elkaar kunnen worden gehaald. Daardoor kunnen alle onderdelen opnieuw worden gebruikt.
Er zijn hiernaast ook een beperkt aantal plekken beschikbaar voor andere geïnteresseerden om de cursus te volgen. In de cursus leer je onderscheid maken tussen de zin en de onzin van circulair bouwen. De cursus start 14 december. Mail voor meer informatie naar madeleine@voedselbosglimmen.nl.

Rondleiding
Het streven is om in 2022 te beginnen met fase 2 waarin vijf cellen worden gebouwd, met de groepsruimte, de keuken en het sanitair en in 2023 met de laatste fase 3, de afbouwfase waarin de droogzolder en de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Wil je nu alvast een kijkje nemen? Op vrijdagmiddag 26 november geven we een rondleiding van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten zijn € 10,- per persoon. Voor mensen die € 50,- of meer doneren (of hebben gedoneerd) is de rondleiding gratis. Inschrijven kan via de website voedselbosglimmen.nl onder de knop rondleidingen of via de mail contact@voedselbosglimmen.nl.

toekomstig educatiecentrum in Voedselbos te Glimmen

bron: persbericht Voedselbos te Glimmen

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Projectmedewerker Duurzaam Leven; werkdagen: ma-ochtend, di; wo-middag, do;