Fleurige boompjes voor je tuin

8 januari 2021

Fleurige boompjes voor je tuin

Update 8 maart: er zijn maar liefst 1.617 Boompjes voor beginners-pakketten besteld. Veruit de meeste mensen bestelden een pakket met drie boompjes. De mensen die een pakket met 1 boompje hebben besteld, doneerden 2 boompjes aan Plan Boom. Die boompjes worden op een mooie locatie in Flevoland geplant. De pakketten kunnen nu niet meer besteld worden, omdat het plantseizoen ten einde loopt. 

Wil je je tuin opfleuren met een aantal inheemse vruchtdragende soorten die het in iedere (stads)tuin goed doen? Voor 25 euro kun je bij Plan Boom een setje van drie boompjes bestellen die gratis bij je thuis worden bezorgd. Het gaat om de mispel, de gele kornoelje en de gewone vlier. Daarmee help je klimaatverandering tegen te gaan, vergroen en verkoel je je eigen tuin en doe je vogels, vlinders, bijen en andere insecten een groot plezier. Bestellen kan op planboom.nl/beginners.

Wist je dat de gele kornoelje na de bloei ovale rode steenvruchten krijgt? Je kunt ervoor kiezen om ze meteen op te eten of na het plukken nog even te laten rijpen, waardoor ze extra zoet worden. Er zit veel vitamine C in. Lees hier meer over de mispel, de gewone vlier en de gele kornoelje.

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties en LandschappenNL met de partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en nu dus ook mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.

Tags: