Discussieavond over de macht van de supermarkt in ons voedselsysteem

10 november 2022

Discussieavond over de macht van de supermarkt in ons voedselsysteem

‘Betalen we wel een eerlijke prijs voor ons eten?’

wazig schap in supermarkt met boodschappenwagentje voor scherp in beeldDe roep vanuit de maatschappij om duurzame producten wordt steeds groter, maar toch verzetten supermarkten zich tegen meer transparantie over duurzaamheid. De supermarkten stunten met versproducten. ‘Het is ogenschijnlijk goedkoop, maar de maatschappelijke kosten zijn gigantisch. Het put de bodem uit, het vervuilt water, het geeft fijnstof en het maakt mensen ziek’ (Zembla 20-10-2021). Nivon Groningen organiseert daarom over dit onderwerp een bijeenkomst op 22 november in Groningen. Projectleider Circulariteit en Voedsel Karlien Meijer (NMG) is discussieleider.

Na een inleiding met een korte informatieve documentaire zal er in groepjes gediscussieerd worden aan de hand van een aantal vragen / stellingen. De uitkomsten van de verschillende discussies worden geïnventariseerd en kunnen gedeeld worden met de lokale Nivon bestuurders en met Nivon landelijk.

Praktische informatie

Datum en tijd: dinsdag 22 november 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, 9712 KW Groningen
Organisatoren Nivon: Els Wirix en Nelleke Drukker
Kosten: € 5,00 voor Nivon leden / € 6,50 voor niet-leden, inclusief koffie/thee, vooraf te betalen

Aanmelding: uiterlijk donderdag 17 november via EerlijkEnGroenNivonGrAs@gmail.com of 050 5417010
Betaling: na antwoord van de organisatoren deelnamekosten overmaken op rek.nr. NL46 SNSB 0943 7327 00 t.n.v. J. Kalter onder vermelding van de betreffende activiteit en de naam / namen van de deelnemende persoon / personen.
‣ Wees er op tijd bij, want vol is vol.

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do