Cursus moestuincoach

2 november 2022

Cursus moestuincoach

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Word dan moestuincoach en ga aan de slag op scholen en kinderopvangcentra!

Jong Leren Eten Groningen organiseert samen met IVN Noord en Velt een cursus waarin moestuinliefhebbers en experts worden opgeleid tot moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin.

Curcus
De cursus moestuincoach bestaat uit een trainingsprogramma van vier dagen en wordt verzorgd door professionele lesgevers van Velt en IVN. De cursus biedt je een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin een coach actief is. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren.

Trainingslocatie: een locatie in Groningen (stad)
Periode: februari – april (4 trainingsdagen op (waarschijnlijk) de vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur)
Kosten: 200 euro (voor leden van IVN en Velt 160 euro)

Landelijk netwerk moestuincoaches
Na de training worden de moestuincoaches opgenomen in het landelijke netwerk van moestuincoaches en hebben ze een lokaal aanspreekpunt bij een Jong Leren Eten Makelaar en/of IVN projectleider Kind & Natuur.

Heb je interesse? Of heb je nog vragen? Mail naar fennie.munneke@ggd.groningen.nl

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do