Boomplantactie Bomen zijn baas van start

Boomplantactie Bomen zijn baas van start

WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES GESLOTEN! De Voorraad is op. Bestellen is niet meer mogelijk   Met de actie Bomen zijn baas trekken de NMG en Landschapsbeheer Groningen de komende drie jaar de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. We werken samen met lokale kwekers. Het aanbod past bij de bodem en er is keuze uit ongeveer 40 soorten. En het allermooiste? De jonge boompjes zijn aan te schaffen met een forse korting voor maar 1 euro per stuk! Denk aan boompjes van ongeveer 60-80cm hoog. We hebben de provincie verdeeld in 8 regio’s, en de eerste regio waarmee we starten is de gemeente Groningen. De planning van de andere regio’s is nog niet bekend.

1 maart 2021

WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES GESLOTEN! De voorraad is op. Bestellen is niet meer mogelijk

We trappen af in de gemeente Groningen: 19,20, 26 of 27 maart kunnen inwoners van de gemeente Groningen naar de kweker! 

Hoe gaat de plantcampagne in zijn werk?

  1. Je bestelt via het formulier één of meerdere bomen of struiken.
  2. Aanvragen met minder dan 10 bomen worden automatisch goedgekeurd. Bij aanvragen met meer dan 10 bomen vragen we je om een actieplan, dat goedgekeurd moet worden door een van onze ecologen.
  3. Je krijgt te horen of je aanvraag is goedgekeurd.
  4. Je krijgt informatie over wanneer jij je bomen/struiken kunt ophalen bij kwekerij Rutgers in Paterswolde.
  5. Planten maar!

Lees hier de voorwaarden voor deelname

Foto’s en meer informatie over de soorten die je kunt bestellen bekijk je hier.

Plan Boom
Bomen zijn baas is onderdeel van Plan Boom. Het plan om 10 miljoen extra bomen door heel Nederland, in tuinen, bermen en op bedrijventerreinen te planten. Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bovendien maken ze onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties en LandschappenNL en wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

 

 

 

Tags: