1 december jongerentop ‘Mijn Groningen’

1 december jongerentop 'Mijn Groningen'

In november en december organiseert de JongerenTop samen met het Rijk en de Groningse overheden bijeenkomsten voor en met jongeren over de investering van de zogenaamde ‘ereschuld’ aan Groningen. Dertig jaar lang wordt er 200 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in het sociaal en economisch perspectief van het aardbevingsgebied. De bijeenkomsten worden georganiseerd om tot ideeën en adviezen te komen voor het investeren van het geld in de toekomst van Groningen. Er zijn tien thema’s (zoals armoede, klimaat, mentale gezondheid en op 1 december dus ‘Mijn Groningen’) vastgesteld. Over deze thema’s worden verspreid door de provincie dialoogsessies, jongerentoppen en activiteiten georganiseerd. De vraag die centraal staat: hoe kunnen wij, en de generaties na ons, gezond leven, wonen en werken in Groningen? En wat vinden jongeren uit Groningen dat er met dit geld moet gebeuren?

21 november 2023

1 december jongerentop ‘Mijn Groningen’

jongeren overleggen aan een tafel

Bij de bijeenkomst ‘Mijn Groningen’ op 1 december in Midwolda staat de vraag centraal wat Groningen Groningen maakt. Ben jij trots op Groningen? Waar ben je dan trots op? Hoe wil jij dat de omgeving waar je woont en werkt eruit ziet? Het landschap, de gebouwen? We gaan op excursie langs typisch Groningse culturele waarden. Wat moeten we beschermen? Wat kan wel weg?

Praktisch

locatie: kerk Midwolde (vervoer vanaf Station Groningen is mogelijk)
datum: 1 december
tijd: 15.00 – 19.00 uur (inclusief eten)
kosten: gratis
Meer informatie? Mail Marian van Voorn: marian@jongeren.top

Aanmelden is nodig en kan hier

Organisatie

De JongerenTop organiseert ‘Jong in Groningen’ samen met het Rijk en de Groningse overheden. Jongerenorganisaties en instanties die hieraan meewerken zijn o.a. 2BE, Biblionet, Number5 Foundation, Jongerenwerk, Groninger Dorpen, Jong Noord, Jong Res, Woningcorporatie, Stichting Oude Groninger Kerken, Groninger Landschap, Natuur en Milieufederatie Groningen, Nationaal Programma Groningen en Landschapsbeheer Groningen.

Tags: