NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Voedselbos Glimmen, groene inrichting gedempte haven Spijk en herinrichting haven Schouwerzijl

Voedselbos Glimmen, groene inrichting gedempte haven Spijk en herinrichting haven Schouwerzijl

Drie nieuwe opdrachten voor projecten rond erfgoed, ruimtelijke kwaliteit en landschap

De aanleg van een natuurzone in het Voedselbos in Glimmen, een groene inrichting van de gedempte haven in Spijk en het herinrichten van de haven en Niesternweg in Schouwerzijl. Deze drie projecten op het gebied van erfgoed, ruimtelijke kwaliteit en landschap krijgen elk een opdracht ter waarde van 25.000 euro van de provincie Groningen. Dit budget is beschikbaar voor concrete projecten die bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van cultureel erfgoed en landschap in Groningen.

Natuurzone in het Voedselbos Glimmen
De stichting Voedselbos in Glimmen start een project dat gericht is op het aanleggen van een Natuurzone in het Voedselbos. Dit deel van het bos wordt ingericht met een moerasachtige oeverwal langs de Drentsche Aa, een ijsvogelwand en een oude te herstellen reliëfrand. Een voedselbos combineert het systeem van een open natuurlijk bos met duurzame voedselproductie. Als het gehele voedselbos gerealiseerd is, vormt het een natuurlijk landschap met een rijke biodiversiteit en kunnen er onder andere vruchten, noten en bloemen geoogst worden. Door diverse activiteiten zoals rondleidingen, proeverijen en plant-pluk-geniet dagen te organiseren, willen de initiatiefnemers meer mensen betrekken bij de natuur.

Programma Erfgoed, Ruimtelijke Kwaliteit en Landschap
De provincie Groningen zet zich samen met andere overheden en maatschappelijke organisaties in voor het behoud van het Groninger erfgoed, het landschap en de kwaliteit hiervan. Hiervoor bestaat het programma Erfgoed, Ruimtelijke Kwaliteit en Landschap. Om ervaring op te doen aan de hand van concrete projecten worden jaarlijks opdrachten verstrekt. De lessen die de opdrachtnemers leren uit deze projecten worden met de overheden en maatschappelijke organisaties gedeeld. Dat geldt ook voor de opdrachten aan deze drie projecten.

Het bepalen van welke partijen een opdracht verkrijgen, verloopt via zogenoemde pitchrondes. Per ronde kunnen andere financiers aanschuiven om bij te dragen aan deze opdrachten. In deze derde ronde was dat naast de provincie Groningen de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Op 15 februari 2019 vindt de vierde pitchronde plaats.

Dit komt uit een persbericht van de Provincie Groningen van 29 januari 2019


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF