NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Steuntje in de rug voor jonge boeren in Groningen

De komende twee jaar is er in totaal 830.000 euro beschikbaar voor jonge boeren in Groningen. Het geld is bedoeld als steun in de rug als ze moderne en duurzame installaties of machines willen aanschaffen.

De modernisering moet bijdragen aan verbeteringen van het milieu, het klimaat, dierenwelzijn of de landschappelijke inpassing van bijvoorbeeld een nieuwe stal of schuur. Jonge boeren zitten financieel vaak krap, omdat ze het bedrijf net hebben overgenomen. Met de subsidie kunnen ze toch investeren.

De helft van de 830.000 euro is Europees geld, de andere helft komt van de provincie Groningen. De zogeheten jongeboerenregeling heeft overigens een landelijke dekking: vanaf vandaag doen alle provincies er aan mee.

De provincie Groningen heeft wel een paar eigen accenten in de regeling aangebracht. Zo is de financiering van een windmolen in Groningen niet mogelijk, omdat plaatsing van individuele molens op boerenerven niet past in het beleid voor ruimtelijke ordening van de provincie.

Boeren die jonger zijn dan 40 jaar komen in aanmerking voor deze subsidie. De regeling gaat open op 1 maart. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voert de subsidieregeling uit.


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF