NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Nationale Vogelweek bijna van start

NationaleVogelweek2017Van zaterdag 6 t/m zondag 14 mei is het weer Nationale Vogelweek. Dat betekent honderden leuke gratis vogelexcursies door heel Nederland. Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek om het draagvlak voor vogels en natuurbescherming te vergroten. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen de meest schitterende vogels van dichtbij te zien.

Dit jaar is er vanwege het ‘Jaar van de Koekoek’ speciale aandacht voor deze prachtige vogel. De koekoek is wel gemakkelijk te horen, maar moeilijk te zien. De ervaren excursieleiders van de Nationale Vogelweek proberen de koekoek daarom op te sporen en van dichtbij te laten zien door een telescoop. Maar ook duizenden andere spetterende vogels worden onder begeleiding van ervaren vogelkenners opgespoord en van dichtbij bekeken. Op www.vogelweek.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Tientallen vogelsoorten
In de Nationale Vogelweek kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Je hoeft geen ervaren vogelkenner te zijn om mee te doen, integendeel! Beginnende vogelliefhebbers zijn zeer welkom en krijgen extra hulp en uitleg. Op een Vogelweek-excursie zien deelnemers vaak tientallen vogelsoorten. Dan staan ze zomaar oog in oog met een ooievaar, specht, ijsvogel, havik of zeearend, of met unieke Nederlandse weidevogels als de veldleeuwerik, tureluur en grutto.

De honderden activiteiten en excursies zijn te vinden op www.vogelweek.nl. Via zoeken op woonplaats of postcode zijn activiteiten in de eigen omgeving snel te vinden.


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF