NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Beheersovereenkomst dorpstuin Den Andel rond

Beheersovereenkomst dorpstuin Den Andel rond

Beheersovereenkomst Den Andel Wethouder plant een boompjeMet de aanplant van een symbolische boom, markeerden wethouder Harmannus Blok van de gemeente Winsum en Engbert Breuker van dorpsbelangen Den Andel de ondertekening van de beheersovereenkomst voor de dorpstuin en evenementenweide in Den Andel. Daarmee zijn de ontwikkeling en het beheer van de dorpstuin met evenementenweide en omringende houtwal voor de komende jaren geborgd.

De dorpstuin is een van de projecten, die worden uitgevoerd vanuit het programma Dorpsvisies en Landschap van Kansrijk Groningen. Een groep enthousiaste vrijwilligers uit het dorp nam in 2016 het initiatief voor dit project. De aanleg, die volledig door de werkgroep zelf wordt uitgevoerd, is inmiddels in volle gang. Het wordt een ecologische dorpstuin met een boomgaard, eetbare heesters, een bloeiende bloemenweide, groentebedden en een ontmoetingsplek met een grasveld en een terras. Een groene ontmoetingsplaats midden in het dorp, gebaseerd op ecologische principes met oog voor mens en dier.

Dorpsvisies en landschap wordt uitgevoerd door Landschapsbeheer Groningen. Het programma is onderdeel van Kansrijk Groningen. Dit is de overkoepelende naam voor alle programma’s die zijn opgesteld door maatschappelijke organisaties, overheden en NAM om de leefbaarheid in Groningen te versterken en kansen te creëren. De coördinatie hiervan ligt bij de Nationaal Coördinator Groningen. Het programma wordt gefinancierd door NAM. Met het programma Dorpsvisies en landschap worden projecten mogelijk gemaakt die aansluiten bij actuele dorpsvisies en de kwaliteit van de (groene) woonomgeving verbeteren. Het programma wordt begeleid door Landschapsbeheer Groningen i.s.m. derden.


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF