Heel Groningen Gidst

Heel Groningen Gidst

Voor iedereen die wil weten wat er in de slootjes leeft, die wil struinen over een zonnepark, ontdekken wat natuurinclusief boeren inhoudt of meer wil leren over insecten, vogels of de geschiedenis van het landschap organiseerden we in samenwerking met Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN in juni 2021 Heel Groningen Gidst! De tofste privé-excursie voor en door Groningers met een groen hart.

In het groene netwerk van Groningen ligt immers de kennis over natuur, milieu en landschap voor het oprapen. Met elkaar weten we meer dan een bibliotheek aan boeken kan bewaren, en onze kennis is leuker, eigenwijzer en veel gezelliger dan je op Google kunt vinden. Om die kennis tastbaar te maken is juni 2021 uitgeroepen tot de maand van heel Groningen Gidst!

Dwarsdoorsnede van Groningen
In juni gingen bijna dertig gidsen er één of meerdere keren op uit om hun gast te vertellen over hun passie, hun kennis en om zich samen met hun gast te verwonderen over schoonheid van het landschap en de natuur. De deelnemende gidsen hebben met hun uitjes een prachtige dwarsdoorsnede van Groningen neergezet op het gebied van biodiversiteit, landschap, natuur en duurzaamheid. En daar zijn we trots op.

Belevingen in woord en beeld

We hebben een aantal ontzettend leuke bijdragen ontvangen van zowel gidsen als gasten. Bijvoorbeeld deze foto van een slootjesexcursie met gids Mirjam Aalfs, aan de rand van de Groningse wijk Drielanden, bekend staat om de goede waterkwaliteit. Ook verscheen er een blog over dit uitje op de site van IVN. Dan nog dit mooie verslag van een gast die meeging op pad om vogels te leren kijken en beluisteren op landgoed Nienoord. Lees het hier! 

Hier een verslagje over een wandeling door het bos in Midwolda, bij de Ennemaborg mét foto van een dassenburcht. Op Twitter verschenen deze zonnige foto’s van een excursie over natuurlijke akkerranden en natuurlijk plaagbeheer. Over het LeRoy gebied in de stad ontvingen we ook een heel enthousiast verslag met foto’s.

 

Wie weet dat er ook een editie van Heel Groningen Gidst komt in 2022!

 

 

 

 

Nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Ronald of Silla

Profiel Ronald Kaatee

Ronald Kaatee

Coördinator secretariaat en communicatiemedewerker werkdagen: ma, di, do t/m 17.00; wo, vr t/m 13.00 050 3130800 r.kaatee@nmfgroningen.nl LinkedIn
Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00 06 15649475 s.schouwstra@nmfgroningen.nl LinkedIn