Ga in juni op pad met Heel Groningen Gidst

Ga in juni op pad met Heel Groningen Gidst

Wil jij te weten komen wat er in de slootjes leeft? Struinen over een zonnepark? Ontdekken wat natuurinclusief boeren inhoudt? Meer leren over, insecten, vogels of de geschiedenis van het landschap? In samenwerking met Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN hebben we dan iets voor je bedacht: Heel Groningen Gidst! De tofste privé-excursie voor en door Groningers met een groen hart.

In het groene netwerk van Groningen ligt de kennis over natuur, milieu en landschap voor het oprapen. Met elkaar weten we meer dan een bibliotheek aan boeken kan bewaren, en onze kennis is leuker, eigenwijzer en veel gezelliger dan je op Google kunt vinden. Om die kennis tastbaar te maken is juni 2021 uitgeroepen tot de maand van heel Groningen Gidst!

In juni gaan ruim dertig gidsen er één of meerdere keren op uit om je te vertellen over hun passie, hun kennis met je te delen en om je te laten verwonderen over schoonheid van het landschap en de natuur. De deelnemende gidsen hebben met hun uitjes een prachtige dwarsdoorsnede van Groningen neergezet op het gebied van biodiversiteit, landschap, natuur en duurzaamheid.

Ga je mee op pad? Geef je dan nu op!

Juni is al flink onderweg en zo nu en dan krijgen we leuke bijdragen binnen! Bijvoorbeeld deze foto van een slootjesexcursie aan de rand van de Groningse wijk Drielanden, die bekend staat om de goede waterkwaliteit, en dit mooie verslag van een gast die meeging op pad om vogels te leren kijken en beluisteren op landgoed Nienoord. Lees hier het leuke verslag!

 

 

 

 

 

Hoe werkt het: 

  • Bekijk de Heel Groningen Gidst uitjes op onze Groene Agenda
  • Lees zorgvuldig: wat neem je mee, wat is mogelijk, wanneer kan de gids het uitje geven
  • Vul het uitje van je keuze in op het aanmeldformulier (deze link vind je ook in de pagina van het uitje zelf)
  • Wij brengen je gids en jou met elkaar in contact middels een ‘match mailtje’
  • De rest regelen jullie daarna onderling. Jullie bespreken de volgende dingen met elkaar:
  • waar het uitje is
  • hoe lang het uitje duurt
  • wat je evt. moet meenemen
  • of het uitje geschikt is voor kinderen
  • etc.

Hoe werkt de inschrijving? 

We verwerken de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst, indien een gids het maximale aantal uitjes heeft geboekt vermelden we dit op de kaart met uitjes. Vol = vol. En mocht er iets niet lukken of onduidelijk zijn, dan kun je ons natuurlijk bereiken met al je vragen.

Tot slot 

Maken jullie een verslagje / selfie / filmpje van je uitje? Dan vinden we dat ontzettend leuk! In juli zullen we de teruggestuurde beelden verwerken tot een filmpje dat we delen in het groene netwerk van Groningen.

Wil je nog iets meer lezen? Bekijk dan even onze Q & A

 

Nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Mandy of Ronald