NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard (Opende)

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard (Opende)

Organisatie:Het NoorderErf en IVN Natuureducatie

Tijd:19.30 - 22.00

Datum:18 maart 2019

Locatie:Staatsbosbeheer Blotevoetenhof

Adres:Peebos 1A, Opende

Kosten:€ 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies

Bezoek website

Erven & Tuinen Westerkwartier is een groot succes! Bijna 50 deelnemers hebben de workshops Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin gevolgd en krijgen deze maand een tuinadvies aan huis. De deelnemers maken volop gebruik van subsidie om bomen, struiken en bijen- en vlinderplanten voordelig aan te schaffen.

In maart gaan we van start met de workshops Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard. Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en heeft u fruitbomen in uw tuin, dan is de workshop voor u interessant. Na het volgen van de workshop heeft u voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan met het snoeien van fruitbomen. U krijgt een tuinadvies bij u thuis en vervolgens kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen fruitbomen, bessenstruiken en snoeiwerkzaamheden in de boomgaard. U kunt zich aanmelden voor een workshop bij u in de buurt.

Het snoeien van fruitbomen is niet uit een boekje te leren, maar door het volgen van deze workshop krijgt u voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan. De workshop bestaat uit een theorieavond, praktijkdag en aansluitend een tuinadvies bij u thuis. U krijgt uitleg over de natuurlijke groei van fruitbomen, verschillende manieren van snoeien en hoe bomen daarop reageren. Ook wordt de aanleg van een boomgaard besproken en welke typische fruitrassen er zijn in het Westerkwartier. Deelnemers ontvangen een cursusmap met relevante informatie. Op de praktijkdag wordt er onder begeleiding van ervaren fruitsnoeiers geleerd hoe jonge bomen te snoeien en wat te doen bij achterstallig onderhoud.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website erven-tuinenwesterkwartier.nl of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 83972103, mail info@hetnoordererf.nl

Project
Doel van dit project is het herstel van het streekeigen karakter van het Westerkwartier en het vergroten van de natuurwaarden en biodiversiteit. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker om te wonen en werken. Daarnaast zijn (boeren)erven en tuinen belangrijke stapstenen in de natuur. Er zijn prachtige (boeren)erven en landelijke tuinen met streekeigen beplanting, een boomgaard bij het huis en boerentuinplanten. Als deze op een natuurvriendelijke manier onderhouden worden, zijn dit paradijsjes voor tuinvogels, vlinders, bijen en allerlei andere insecten.

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN natuur educatie in het Westerkwartier. O.a. de gemeente Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF