NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Wandelronde Westerbroekstermadepolder

Wandelronde Westerbroekstermadepolder

Organisatie:Het Groninger Landschap

Tijd:11.00 - 14.00

Datum:13 januari 2019

Locatie:fietsknooppunt 78

Adres:Waterhuizerweg, Haren

Kosten:gratis

Bezoek website

Lekker uitwaaien in de Westerbroekstermadepolder

Vol frisse moed beginnen we het nieuwe jaar met een flinke wandeling. We lopen vanaf de Waterhuizerweg over het Polderpad tot de brug over het Drents Diep. Dan gaan we rechtsaf over de (gras-)dijk waarbij we zowel de Westerbroeksemadepolder als de Onnerpolder kunnen overzien.

Vele soorten ganzen en eenden overwinteren hier in dit gebied en dat weet ook één of meer leden van de zeearend familie! Onderweg doen we de vogelkijkhut aan. Hier nemen we de tijd om nog meer vogels te zien of om even uit te rusten en wat te eten en te drinken (wel zelf meenemen). De terugweg gaat verder over de dijk naar het verharde fietspad en dan terug naar het beginpunt. Het is vooral een doorstap-wandeling waarbij gidsen ondertussen vertellen over Het Groninger Landschap en over het gebied.

Deelname-informatie
Trek stevige, waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en warme, winddichte kleding. De looproute gaat deels over een grasdijk en graspaden, die modderig kunnen zijn en verder over verharde paden. Tip: Neem natuurlijk ook uw verrekijker mee.

Kinderen kunnen mee, maar moeten wel deze afstand (10 km) zelf kunnen lopen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF