Rondleiding Voedselbos te Glimmen

Rondleiding Voedselbos te Glimmen

29 juni 2024 - 29 juni 2024
13.00 - 14.30

Benieuwd naar de ontwikkelingen op Voedselbos te Glimmen? Boek dan een rondleiding met een groep. Dan kun je de knaagsporen van de bever bewonderen of kun je proeven van eetbare bloemen of blad, bijvoorbeeld van de linde. Kom je liever alleen of met een kleiner groepje? Sluit je dan aan bij de open rondleiding elke laatste vrijdag of zaterdag in de maanden maart tot en met oktober. En kijk of doe mee met de demonstratie van het productieteam, bijvoorbeeld met het maken van pesto van daslook of fruitleer met Japanse duizendknoop.

Wat kun je verwachten?

VOEDSELBOS KENNISMAKING: een rondleiding duurt in totaal 1,5 uur. Het omvat een korte introductie, een wandeling met uitleg en een kopje voedselbosthee om te proeven ter afsluiting. Je loopt via deels verharde paden langs de verschillende zones van het voedselbos in wording: van de natuurzone langs de pluktuinen, met een inkijkje in de mytische moerhoek. Met verschillende voedselbosweetjes ter inspiratie. De rondleiding eindigt in de kern van het voedselbos: het Educatiecentrum, dat nu gebouwd wordt door vrijwilligers.

Na afloop van de rondleiding kun je mee kijken met een mini-demo van het productieteam. Hierin kun je zien en proeven hoe de oogst uit het voedselbos wordt verwerkt, zoals daslookpesto, Japanse duizendknoop-fruitleer of lindeblad-salade. Voor een kleine bijdrage kun je het recept mee naar huis nemen.

Aanmelden kan via deze link.

Terug naar agenda

Rondleiding Voedselbos te Glimmen

Meentweg 22a, Glimmen, Netherlands