NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Rondleiding Voedselbos Glimmen

Rondleiding Voedselbos Glimmen

Organisatie:Voedselbos Glimmen

Tijd:14.00 - 17.00

Datum:29 juni 2019

Locatie:Voedselbos Glimmen

Adres:Meentweg tegenover nummer 17, Glimmen

Bezoek website

Wij nodigen je graag op zaterdag 29 juni 2019 van 14.00 – 17.00 uit om met eigen ogen het Voedselbos te Glimmen in wording te zien. We organiseren een rondleiding door de Natuurzone, de Fruitzone en de Plukzone, waarvoor je je kunt aanmelden via contact@voedselbosglimmen.nl onder vermelding van naam, organisatie (eventueel) en aantal personen.

Ook kun je met een kleine bijdrage bijdrage na afloop proeven van onze voedselbosheerlijkheden. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om ter plekke bomen te kopen. Wil je een donatie doen of je CO2 uitstoot te compenseren? Dat kun je via de linkjes doen of op 29 juni.

Voedselbos in wording
Het Voedselbos te Glimmen bestaat in de toekomst uit verschillende zones welke ieder een unieke bijdrage leveren aan duurzame voedselproductie en biodiversiteit. Naast de ontwikkeling van de Natuurzone in opdracht van de Provincie Groningen is er ook een fruitboomgaard aangelegd en zijn de heuvelbedden voor de toekomstige pluktuin gevormd.

In de Natuurzone langs de Drentsche Aa is de rijke toplaag afgeschraapt en met zand is de oude oeverwal weer in het landschap zichtbaar gemaakt. Op een rustige plek is de ijsvogelwand aangelegd. De aanplant van deze moerasachtige biotoop, met onder andere gagel, lisdodde, moerasspirea en watermunt, wacht totdat de Japanse duizendknoop en de wilde braam hier teruggedrongen zijn.

Programma
Inloop                                                        14:00 – 14:30
Rondleiding                                               14:30 – 15:15
Mogelijkheid om bomen te kopen            15:15 – 16.45
Proeverij                                                    15:15 – 16:45
Afsluiting                                                   16:45 – 17:00

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF