Rondleiding Goemantuin – thema: ontstenen/vergroenen van de tuin

Rondleiding Goemantuin - thema: ontstenen/vergroenen van de tuin

1 december 2024 - 1 december 2024
vanaf 14.00

De Goemantuin: ecologische siertuin met aandacht voor eetbaar en geschiedenis

De Goemantuin ligt rond een appartementencomplex aan de Goeman Borgesiuslaan en is ¾ hectare groot. Doel is om een prettige leefomgeving te creëren voor omwonenden en ruimte te bieden voor diverse natuur. Op het terrein is een bloemenweitje, akkertje met klaprozen, bolderiken et cetera, kruidentuin, stapelmuurtjes met zon- en schaduwminnende soorten, vijvertje, gevelbegroeiing, dakbegroeiing. Er is een grote variatie aan vooral inheemse planten. Op het terrein staan 13 soorten fruitbomen als pruim, peer, appel, maar ook fruitbomen als moerbei, vijg, perzik, morel, gele kornoelje et cetera. Verder 5 druivenrassen, grote variatie aan bramen, frambozen en bessen. Op het terrein zijn allerlei voorzieningen gemaakt voor dieren als insecten, vleermuizen, vogels en egels.

Rondleidingen
Naast een algemene introductie en bezienswaardigheden van het moment, ligt elke keer het accent op een ander thema. De datum is onder voorbehoud dus meldt u aan via email (maximaal 12 deelnemers per keer). Verzamelen is bij nr. 209. Bij echt slecht weer is er een binnenprogramma.

Aanmelden
Via michiel@ecohovenier.nl om op de hoogte gehouden worden van mogelijke plotselinge wijzigingen en omdat er niet meer dan 12 mensen mee kunnen lopen.

Terug naar agenda

Rondleiding Goemantuin – thema: ontstenen/vergroenen van de tuin

Goeman Borgesiuslaan 209, Groningen, Netherlands