NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Project Erven & Tuinen Westerkwartier van start in Grootegast

Project Erven & Tuinen Westerkwartier van start in Grootegast

Organisatie:Het NoorderErf en IVN natuureducatie in het Westerkwartier

Tijd:20.00 - 21.30 (inloop vanaf 19.30)

Datum:23 oktober 2018

Locatie:gemeentehuis Grootegast

Adres:Hoofdstraat 97, Grootegast

Kosten:gratis

Bezoek website

In oktober gaat het project ‘Erven & Tuinen Westerkwartier’ van start in de vier gemeenten in het Westerkwartier. In elk gemeentehuis vindt een startbijeenkomst plaats, waar inwoners informatie kunnen krijgen over het project. Belangstellenden kunnen zich dan ook aanmelden voor een van de workshops, die dit najaar starten. Naast een presentatie over (boeren)erven en natuurtuinen kunnen deelnemers tijdens de startbijeenkomst meedoen aan een kennisquiz.

Project
Doel van dit project is het herstel van het streekeigen karakter van het Westerkwartier en het vergroten van de natuurwaarden en biodiversiteit. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker om te wonen en werken. Daarnaast zijn (boeren)erven en tuinen belangrijke stapstenen in de natuur. Er zijn prachtige (boeren)erven en landelijke tuinen met streekeigen beplanting, een boomgaard bij het huis en boerentuinplanten. Als deze op een natuurvriendelijke manier onderhouden worden, zijn dit paradijsjes voor tuinvogels, vlinders, bijen en allerlei andere insecten. Het project is bedoeld voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin. Voor deelnemers is er subsidie voor erfbeplanting binnen dit project.

Startbijeenkomsten
De startbijeenkomsten in de gemeentehuizen vinden plaats op:
• Maandag 15 oktober, gemeentehuis Marum, Molenstraat 45
• Donderdag 18 oktober, gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66
• Maandag 22 oktober, gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9
• Dinsdag 23 oktober, gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97
De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 21.30 (inloop vanaf 19.30).

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN natuureducatie in het Westerkwartier. Alle vier de gemeenten in het Westerkwartier en de Provincie Groningen dragen bij aan het project.

Meer informatie
Meer informatie over het project en workshops is te vinden op: erven-tuinenwesterkwartier.nl of te verkrijgen bij Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 83972103 of info@hetnoordererf.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF