NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Paddenstoelen speuren in het Natuurschoonbos van Nietap

Paddenstoelen speuren in het Natuurschoonbos van Nietap

Organisatie:IVN Leek-Nietap

Tijd:13.30 - 15.30

Datum:15 oktober 2017

Locatie:Natuurschoonbos, Nietap

Adres:Natuurschoonweg, Nietap

Kosten:gratis voor IVN-leden; niet leden € 2,50 en kinderen € 1,00

Bezoek website

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Kom jij samen met je (klein)kinderen paddenstoelen speuren? Ga mee met de paddenstoelenexcursie van IVN afdeling Leek-Nietap op zondag 15 oktober in het Natuurschoonbos van Nietap van 13.30 tot 15.30. Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Natuurschoonweg (vlakbij de vroegere boswachters woning)

Ken jij het eekhoorntjesbrood, de aardappelbovist en de vliegenzwam al? In oktober organiseert IVN meer dan 80 paddenstoelenactiviteiten op verschillende plekken in heel Nederland: speurtochten, kabouterpaden, knutselactiviteiten en meer. Ga met een IVN-natuurgids op pad en beleef, ontdek en leer meer over paddenstoelen!

Ook in Leek-Nietap gaan we paddenstoelen ontdekken. De gidsen zullen u vertellen over het mysterieuze leven van paddenstoelen, welke giftig zijn of niet en de betekenis van paddenstoelen voor de natuurlijke kringloop in het bos. Met een spiegeltje gaan we de onderkant van paddenstoel bekijken. Ook krijgt u een gratis zoekkaart om later zelf het bos in te gaan. Tijdens deze excursie gaan de kinderen apart op stap, waarbij op een meer speelse manier naar de paddenstoelen gekeken wordt. De “grote” mensen kunnen dieper op de paddenstoelenmaterie ingaan. Tijdens de wandeling hopen we ook van de warme herfstkleuren te genieten.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF