Open perceeldag Land van Ons Onneresch

Open perceeldag Land van Ons Onneresch

4 september 2022 - 4 september 2022
10.00 - 16.00

IVN Groningen-Haren en Land van Ons aan de Onneresch in Onnen doen mee aan de Fête de la Nature-dagen. Ga mee met een wandeling, luister naar een lezing, bezoek de stands van IVN en Land van Ons, haal de Natuurspeur-bingokaart en geniet van de natuur.

Wat is er te doen op zondag 4 september?

  • Wandelingen met een lokale gids over de Onneresch, het meest noordelijk gelegen perceel van Land van Ons. De gids vertelt over de boeiende landschapshistorie van de es en over het beheer ervan door Land van Ons. Dit is gericht op een agrarisch gebruik van de es met grote aandacht voor biodiversiteit, oftewel natuurinclusief boeren.
  • Een lezing over de landschapshistorie van de Onneresch.
  • Er zijn stands van IVN en Land van Ons met informatie over IVN en Land van Ons/Onneresch. Er is koffie, thee en sap met boekweitkoekjes en een pannenkoekenproeverij met pannenkoeken van boekweitmeel. De boekweit is geteeld op de percelen van Land van Ons, het meel en vele andere producten van Land van Ons zijn in de tent te koop. Bij de IVN-stand kun je de Natuurspeur-bingokaart halen en ons na de speurtocht laten zien hoeveel vakjes je vol gekregen hebt!

Tent, standjes en lezing zijn er ook op zondag 4 september, de wandelingen worden op die dag verzorgd door IVN Groningen-Haren. Zie voor de tijden van lezing en wandelingen op zondag de IVN-website bij de activiteit op 4 september.

Wanneer en waar:
Tent en stands van 10.00 tot 16.00 uur, Padlandsweg, Onnen
Wandelingen van 10.30–11.30, 13.00–14.00 en 14.30–15.30, startpunt Onneresweg, Onnen
Lezing van 11.45–12.30 uur, schuur Padlandsweg 1, Onnen

Aanmelden en meer informatie:
I.v.m. beperkt aantal deelnemers is vooraf aanmelden voor de wandeling noodzakelijk, op ivngroningen.natuur.en.meer@gmail.com.
Voor de lezing aanmelden op onneresch@landvanons.nl.
Kijk voor meer informatie op de site van Fête de la Nature.

Kom zoveel mogelijk op de fiets!
Parkeren aan de rand van het dorp, niet op de Onneresweg.

Terug naar agenda

Open perceeldag Land van Ons Onneresch

Padlandsweg, Onnen, Netherlands