NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Lezing Stadsarchitect Kopenhagen ‘Hoe maken we onze steden leefbaar en klimaatbestendig?’

Lezing Stadsarchitect Kopenhagen ‘Hoe maken we onze steden leefbaar en klimaatbestendig?’

Organisatie:Gemeente Groningen

Tijd:13:30 tot 16:00 uur, aanvang lezing 14:00 uur

Datum:26 mei 2017

Locatie:DOT Groningen

Adres:Vrydemalaan 2, Groningen

Kosten:Gratis, aanmelding verplicht

Bezoek website

Aanmelden:http://statement.events/open/lezingen-the-next-city-26-mei-open/

Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenval en langere periodes van hitte en droogte. Als stad willen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. De gemeente Groningen maakt werk van klimaatadaptatie en laat zich inspireren door goede voorbeelden over de hele wereld. Daarom geeft de stadsarchitect van Kopenhagen, Tina Saaby, op vrijdag 26 mei een Engelstalige lezing in DOT.

In 2011 werd Kopenhagen getroffen door een enorme plensbui: in 3 uur tijd viel er 150 mm neerslag. De halve stad stond blank. Gevolg: 1 miljard euro schade. In reactie daarop heeft Kopenhagen een uitgebreid klimaatplan opgesteld met grote investeringen op het gebied van groen en water in de stad. Met dit plan is Kopenhagen klaar voor de klimaatverandering en heeft de stad de openbare ruimte aantrekkelijker gemaakt.

Tina Saaby (DK) is stadsarchitect van Kopenhagen en actief betrokken bij dit klimaatplan. Zij vertelt aan de hand van concrete voorbeelden hoe haar stad klimaatbestendig, leefbaar en aantrekkelijk is geworden. Wat kan Groningen leren van Kopenhagen en hoe houden we onze groeiende, compacte stad aantrekkelijk, leefbaar en klimaatbestendig?

Deze lezing maakt deel uit van een zesdelige lezingenserie in het kader van nieuwe omgevingsvisie ‘The Next City’ van de Gemeente Groningen. De andere vijf lezingen uit deze reeks vind je hier.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF