NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Lezing: De Slimme Moestuin

Lezing: De Slimme Moestuin

Organisatie:Volkstuin Vinkhuizen

Tijd:19.30 - 21.30

Datum:16 april 2019

Locatie:kantine Volkstuin Vinkhuizen

Adres:Friesestraatweg 420-1, Groningen

Kosten:€ 7,00; voor leden van de vereniging: € 4,00

Bezoek website

In een slimme moestuin kweek je gezonde groenten, kruiden en fruit, door de natuur als inspirerend voorbeeld te nemen. Zo kun je door slimme inzichten met minder werk gezonder voedsel verbouwen. De lezing begint met inzichten in hoe je de natuur als voorbeeld kunt zien voor je tuin, en hoe je die inzichten praktisch toe kunt passen in je tuin. Een gezonde bodem is de basis, dus dat staat centraal. Vervolgens zijn er veel praktische tips hoe je in de praktijk gelijk aan de slag kunt.

Tijdens deze bijeenkomst zal er ook voldoende ruimte zijn voor vragen en gesprek. Deze lezing is voor leden en voor niet-leden van de Volkstuinvereniging Vinkhuizen. Graag uiterlijk 14 april opgeven bij Marjan de Jong: Marjan.dejong@ziggo.nl. Kosten voor leden van de vereniging €4,00 en voor niet leden €7,00. Het geld graag contant meenemen. De lezing gaat door bij 10 of meer aanmeldingen.

Janneke Tops is in 1997 in Wageningen afgestudeerd als biologisch landbouwkundige. Van 1999 tot en met 2011 was ze in Frankrijk projectleider tuinen en landbouw in een dynamische, ecologische gemeenschap. In 2012 is ze weer in Nederland komen wonen en sindsdien geeft ze onder andere advies en cursussen over ecologisch moestuinieren door het hele land, vanuit haar eigen bedrijf Gezonde Moestuin, maar ook voor andere organisaties zoals Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) en Stichting Zaadgoed. Sinds 2018 begeleidt ze ook buurtcompostgroepen in Groningen rondom de drie Wormenhotels die op diverse locaties geplaatst zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF