NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Fietstocht ‘Zuidwaarts over de Hondsrug’

Fietstocht ‘Zuidwaarts over de Hondsrug’

Organisatie:Het Groninger Landschap

Tijd:10.00 - 14.00

Datum:18 augustus 2018

Locatie:Villa De Vennen

Adres:Rijksstraatweg 333, Haren

Kosten:gratis

Bezoek website

Eerst fietsen we langs het Hemrik, dan gaan we via het Drentsche Aa gebied en de nieuwe natuur van de Besloten Venen langs het Noordlaarderbos naar het hunebed van Noordlaren. Dan maken we een Drents uitstapje naar het bezoekerscentrum van ‘Geopark De Hondsrug’ bij paviljoen de Bloemert in Midlaren.

Expeditiepoort Water
Op Landal De Bloemert wordt het verhaal verteld van water in het landschap van het Hondsruggebied. Het gaat over ijs en smeltwater, over kwel- en drinkwater. Meren en moerassen komen aan bod en beken die verdwenen waren en nu op een bijzondere manier terug zijn in het landschap. Een interessante expositie, voor jong en oud, die gratis in het naastgelegen gebouw bij de receptie te bezoeken is.

Na dit bezoek gaan we via Noordlaren naar de uitkijktoren in de Oostpolder om vervolgens door de Appelbergen terug te gaan naar het beginpunt. De tocht gaat voornamelijk over fietspaden en halfverharde (zand-) wegen. Een verrekijker meenemen kan handig zijn en neem ook wat te eten en drinken mee voor onderweg.

Er is beperkte gelegenheid voor het maken van een koffiestop. Onderweg worden meerdere korte stops gemaakt. Kinderen kunnen mee, achterop zittend of zelfstandig fietsend.

Hier aanmelden.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF