NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Fête de la Nature – Zeisen op Tuinwijck

Fête de la Nature – Zeisen op Tuinwijck

Organisatie:Vereniging Volkstuinen Tuinwijck

Tijd:10:00 - 14:00 uur

Datum:20 mei 2017

Locatie:Volkstuinencomplex Tuinwijck

Adres:Helperzoom 8, Groningen

Kosten:geen

Bezoek website

Vereniging Volkstuinen Tuinwijck ligt midden in de stad Groningen. Het bijzondere aan Tuinwijck is dat ze relatief veel openbaar groen heeft en dat deze, dankzij een consequent ecologisch beleid, een grote soortenrijkdom in planten en insecten kent.

Het Grote Veld ligt midden in het 6 hectare grote volkstuinencomplex en is een belangrijk onderdeel van de ‘ecologische zone Tuinwijck’. Deze zone bestaat uit een vijftal aaneengesloten gebiedjes met elk een eigen karakter.

Op zaterdag 20 mei zal een deel van het Grote Veld van Tuinwijck weer met de zeis gemaaid gaan worden met de zogenaamde mozaïektechniek. We doen dit in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen en onze eigen maaiers. Voor het Grote Veld is sinds twee jaar een speciaal maaibeleid ontwikkeld met als doel om zoveel mogelijk soorten grassen, weide- en akkerbloemen te laten ontstaan.

Naast het zeisen wordt tijdens deze Fête de la Nature-activiteit om 11.00 uur en 13.00 uur een rondleiding georganiseerd waar verder wordt ingegaan op het ecologisch beleid van de vereniging. Aanmelden kan vlak van tevoren in de kantine van Tuinwijck (naast het Grote Veld).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF