Eetbare wilde-plantenwandeling Tusschenwater

Eetbare wilde-plantenwandeling Tusschenwater

14 juli 2024 - 14 juli 2024
11.00 - 13.00

In samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap organiseert In Het Wilde Weg op 14 juli een eetbare wilde plantenwandeling in Tusschenwater, een natuurrijk moerasgebied in de buurt van Zuidlaren. Drinkwaterwinning, waterberging en natuurontwikkeling gaan hier hand in hand. Het is een vogel- en plantenrijk natuurgebied dat beheerd wordt door Stichting Het Drentse Landschap. In het gebied groeien veel verschillende eetbare wilde planten.

Ga mee op pad en ontdek hoeveel eetbare wilde planten er overal om ons heen groeien. Laat je verrassen door de smaken en gezondheid van de natuur. Je leert welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en gebruiken in de keuken en welke gezondheidsvoordelen de planten hebben. Er is veel aandacht voor hoe je verantwoord en met respect kunt wildplukken en hoe je van jouw tuin een eetbare wilde tuin kunt maken. Goed voor jou en goed voor de natuur.

Onderweg genieten we van een heerlijke en gezonde wildplukversnapering. En na afloop ontvang je een PowerPoint met een overzicht van de belangrijkste eetbare planten die we zijn tegengekomen. Plus een aantal vegetarische wildplukrecepten ter inspiratie.

Kosten € 25,00 per persoon
Datum 14 juli 11.00 – 13.00 uur
Aanmelden is noodzakelijk en kan via: info@inhetwildeweg.nl
Startlocatie: Tusschenwater. Na aanmelding ontvang je de exacte locatie.

Terug naar agenda

Eetbare wilde-plantenwandeling Tusschenwater

Tusschenwater, De Groeve, Netherlands