Eetbare wilde planten wandeling in de Duunsche Landen bij Annen

Eetbare wilde planten wandeling in de Duunsche Landen bij Annen

21 juli 2024 - 21 juli 2024
11.00 - 13.00

In samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap organiseren wij een eetbare wilde planten wandeling in de Duunsche Landen bij Annen. We maken een mooie wandeling door het gebied, een bloemrijk beekdallandschap. Al in 1998 werd hier een stuk natuur- en wandelgebied ingericht. In 2002 heeft Het Drentse Landschap hierop aansluitend een meander (grillig kronkelend riviertje) in oude glorie hersteld. In het gebied groeien veel verschillende eetbare wilde planten.

Ga mee op pad en laat je verrassen door de smaken en gezondheid van de natuur. Je leert welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en gebruiken in de keuken en welke gezondheidsvoordelen de planten hebben. Er is veel aandacht voor hoe je verantwoord en met respect kunt wildplukken en hoe je van jouw tuin een eetbare wilde tuin kunt maken. Goed voor jou en goed voor de natuur.

Onderweg genieten we van een heerlijke en gezonde wildplukversnapering. En na afloop ontvang je een PowerPoint met een overzicht van de belangrijkste eetbare planten die we zijn tegengekomen. Plus een aantal vegetarische wildplukrecepten ter inspiratie.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: info@inhetwildeweg.nl

Terug naar agenda

Eetbare wilde planten wandeling in de Duunsche Landen bij Annen

Duunsche Landen, Annen, Netherlands