NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
De Wespendief als broedvogel in de provincie Groningen

De Wespendief als broedvogel in de provincie Groningen

Organisatie:Avifauna Groningen

Tijd:20.00 - 21.00 (zaal open vanaf 19.30)

Datum:18 april 2018

Locatie:'t Vinkhuys

Adres:Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen

Kosten:gratis

Bezoek website

Woensdagavond 18 april 2018, aanvang 20.00 uur, organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen voor de vierde maal dit jubileumjaar een lezing in ‘t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen. Deze avond vertelt Johan Bos over een broedgeval van de Wespendief in het Noordlaarderbos.

In 2017 werd voor het eerst een succesvol broedgeval van de Wespendief in de provincie Groningen vastgesteld. Waarom is er zo weinig over de Wespendief bekend in de provincie? Is dit een nieuwe broedvogel voor de provincie of is hij jarenlang goed verborgen gebleven? In deze presentatie ga ik in op de leefwijze van deze mysterieuze roofvogel en leg ik uit waarom de soort zo lastig te inventariseren is. Vervolgens presenteer ik hoe de spectaculaire nestvondst in het Noordlaarderbos, na vele uren posten in boomtoppen en zoeken op de grond, tot stand kwam.

Johan Bos is werkzaam als hoogleraar Computationele Semantiek bij de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij een fervent (roof)vogelaar en lid van de Werkgroep Roofvogels Nederland. Hij is geboren en getogen Groninger maar heeft ook lange tijd in Duitsland, Schotland, en Italië gewoond. Hij is de auteur van meer dan 25 artikelen over roofvogels, uilen en meeuwen, en co-auteur van het boek “Atlas der Brutvögel des Saarlandes” (2005), de eerste uitvoerige beschrijving van de broedvogels van de Duitse deelstaat Saarland.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF