NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
De onsterfelijke nachtegalen – Een Natuurdagboek

De onsterfelijke nachtegalen – Een Natuurdagboek

Organisatie:Avifauna Groningen

Tijd:20.00 (inloop vanaf 19.30)

Datum:27 februari 2019

Locatie:'t Vinkhuys

Adres:Diamantlaan 94, Groningen

Kosten:gratis

Bezoek website

Woensdagavond 27 februari 2019, aanvang 20.00 uur, organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen voor de eerste maal dit jaar een lezingenavond in ‘t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen. Deze avond vertelt Aaldrik Pot over zijn natuurdagboek De onsterfelijke nachtegalen.

Aaldrik Pot groeide op aan de kust van Groningen en bracht honderden uren door in een piepklein natuurgebiedje in het havengebied van Delfzijl. Sinds 2006 woont hij in Norg (Drenthe) en heimwee naar het Groninger Hogeland en de Waddenkust bracht hem op het idee een briefwisseling te starten met Barbara de Beaufort die op een voormalige kwekerij in het Groningse Zandeweer een waar natuurparadijsje heeft ontwikkeld. Het resultaat van die briefwisseling verscheen in de vorm van het natuurdagboek De onsterfelijke nachtegalen dat de longlist haalde van de Jan Wolkersprijs.

In zijn lezing gaat Aaldrik in op de vele vogels die in zijn boek voorbij komen. Hij vertelt onder meer over zijn cameravalonderzoek naar prooikeuze van buizerds, over de terugkeer van de raaf in Nederland, zijn nieuwsgierigheid naar wat zwarte spechten nu precies zoeken als ze een halve boom openhakken, over de slechtvalk op het Gasuniegebouw in Groningen en dat wespendieven volgen buitengewoon frustrerend werk is. En het zal natuurlijk ook over nachtegalen gaan, een soort die nagenoeg uit Drenthe is verdwenen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF