NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Lezing: Kunstenaar op reis (vogels in beeld)

Organisatie:Avifauna Groningen

Tijd:20.00 uur

Datum:14 maart 2018

Locatie:‘t Vinkhuys

Adres:Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen

Kosten:gratis voor zowel leden als niet-leden

Bezoek website

Woensdagavond 14 maart organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen voor de derde maal dit jubileumjaar een lezingenavond. Deze avond vertelt Erik van Ommen over zijn werk als vogelschilder.

In deze lezing neemt vogelschilder Erik van Ommen u mee op een internationale  kunst- en vogelreis. Aan de hand van korte video’s en beeldmateriaal laat hij op een fascinerende wijze zien hoe hij werkt in het veld en in zijn atelier. Hij neemt ons eerst mee naar de overwinterende Grote Sterns in Mauritanië. Daarna gaat het via de Sahara en Spanje naar Nederland. Daar schenkt hij onder meer aandacht aan de Kraanvogels in Fochteloo en zijn nieuwste boek Poldervogels dat hij het afgelopen jaar maakte in de polders bij het Zuidlaardermeergebied. Daarin speelt de Zeearend de hoofdrol. De lezing eindigt op Spitsbergen waar hij het afgelopen jaar verbleef als artist in residence.

Het boek Poldervogels is tijdens de pauze en na afloop van de lezing verkrijgbaar voor €24.95 (uitsluitend contant te betalen).

Erik van Ommen studeerde in 1983 af aan de academie Minerva in Groningen. Hij maakt olieverf- en acrylschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsneden en sumi-e-schilderingen.

Hij publiceerde onder meer boeken over de Bijeneter, Dwerggans, Grauwe Kiekendief, Boerenzwaluw, Kluut en IJsvogel. In 2013 verscheen tijdens een overzichtstentoonstelling in Slot Zeist het boek Het Waddenatelier. In 2018 zag zijn laatste boek, Poldervogels, het licht.

Voor het VARA-programma Vroege Vogels ontwierp hij het logo van de grutto, Nederlands nationale vogel. In 2015 riep hij met Vogelbescherming Nederland ‘Het Bevlogen Oog’ in het leven, de prijs voor de beste vogeltekenaar. In 2016 schilderde hij, in opdracht van PostNL en Natuurmonumenten, het postzegelvel ‘Griend – vogels van het Wad’.

Erik beschouwt de wereld als zijn atelier en werkte buiten Europa in India, Egypte, Israël, Kenia, Mauritanië, Gambia, Senegal, Namibië, Zimbabwe, Canada en een groot deel van de Verenigde Staten. In 2000 was hij artist in residence in Japan, in 2017 in het wetenschapsdorp Ny-Ålesund op Spitsbergen.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF