Farmwalk voor (jonge) boeren Oldambt

 

U bent van harte welkom op deze farmwalk voor boeren in het Oldambt. Deze gaat langs twee bedrijven, het bedrijf van mts Noordhoff in Bellingwolde, en het bedrijf van Bert Gosselaar in Finsterwolde.

Het bedrijf van Abel, Jaap en Gert op de klei met Oldambster bouwplan is gedeeltelijk in omschakeling van gangbaar naar biologisch. Afgelopen jaren hebben ze geƫxperimenteerd met oude gewassen waaronder oude graansoorten. Ze proberen onder andere de biodiversiteit te verhogen met strokenteelt en het principe van 3D-gewassen. Er worden tellingen gedaan naar vogeldichtheden door Werkgroep Grauwe Kiekendief en de WUR doet onderzoek naar insecten. Naast het nut van de insecten zien we ook een divers en mooi landschap.

Rond 20.30 uur vertrekken we naar Finsterwolde, het natuurinclusieve proefperceel dat Gert Noordhoff samen met Bert Gosselaar en Harm Evert Waalkens heeft opgezet. Na een toelichting hierover sluiten we af met een borrel. Tijdens de farmwalk vertellen Gert Noordhoff en later Bert Gosselaar over hun bevindingen op het gebied van natuurinclusieve landbouw.

Start 19.30 uur. Locatie: Maatschap Noordhoff. Tweekarspelenweg 7, Bellingwolde, Nederland, Bert Gosselaar, Kerkweg 4, Finsterwolde

Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF