NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Energie Initiatief De Marne

Energie Initiatief De Marne

De regering heeft doelen gesteld met betrekking tot duurzame energie die deels door de burgers moeten worden gerealiseerd. Energie Initiatief De Marne wil in de gemeente De Marne, met veel kleine tot zeer kleine dorpen, het energiegebruik beperken en de opwekking van duurzame energie van de grond krijgen. Daartoe is verkennend onderzoek gedaan, met name via Verenigingen van Dorpsbelangen. In de onderzochte dorpen blijken voldoende mensen enthousiast. (zie onder) Om van plannen naar uitvoering te komen is echter organisatiekracht nodig die niet in elk dorp aanwezig is. Vandaar dat de initiatiefnemers (zie boven) gezegd hebben: de transitie naar duurzame energie is noodzakelijk; wij gaan daar samen ónze energie in steken.

Doel:

Een bijdrage leveren aan het duurzamer en op energiegebied zo mogelijk zelfvoorzienend maken van de dorpen in de gemeente De Marne. Elementen daarbij zijn vooral: bewustwording van het gebruik van energie, de mogelijkheden voor het beperken van dat gebruik, de noodzaak tot omschakeling naar duurzame energie, en de mogelijkheden voor opwekking van duurzame energie.

Het doel willen we bereiken door het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over besparen en opwekken van energie, het organiseren van expertsessies, het meehelpen bij het opzetten van lokale energie initiatieven, het onderzoeken van mogelijkheden voor gezamenlijke opwekking op een zonne-park.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF