NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
De Groningse Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs

De Groningse Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs

Pluk tussen de dieren copyright

Ook in 2015 reiken de Natuur en Milieufederaties, samen met Vroege Vogels, de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs uit. Personen die zich inspannen voor behoud of versterking van natuur en milieu, komen hiervoor in aanmerking. Hun initiatieven passen natuurlijk helemaal bij de acties van Pluk zelf: slim van opzet, creatief, ondeugend, effectief en eenvoudig uit te voeren.

De hoofdprijs is een geldbedrag van € 3000, te besteden aan het initiatief. De winnaar wordt in mei bekendgemaakt in het programma Vroege Vogels.

Frankville wint Groningse voorrondes
In Groningen zijn in februari 5 mensen genomineerd voor de titel Groningse Pluk 2015. Soms alleen, maar meestal samen met anderen, zetten zij zich in voor een groener of duurzamer stukje Groningen. Uit de 3 kandidaten met de meeste stemmen koos de NMG de Groningse Pluk 2015: Studenteninitiatief Frankville. Zij wonnen € 500 en zijn genomineerd voor de landelijke finale. Lees er hier alles over.

De Groningse genomineerden

Noordelijk ZadennetwerkNynke van der Hoek – Noordelijk Zadennetwerk
Het doel van het Noordelijk Zadennetwerk is het opzetten en onderhouden van een netwerk van zadenuitwisseling in Noord-Nederland, waarin iedereen kan participeren. Tevens is dit netwerk een platform voor het bevorderen en instandhouden van agrodiversiteit, het bevorderen van de rechten van de zaden, en de vrijheid van het gebruik. Het netwerk en de publieksactiviteiten geven oude, bijzondere en lokale soorten weer een plek in de samenleving. Lees meer! 

Christ van Beek – De maaibrigade
Maaien met de zeis
Onder leiding van Christ van Beek wil de maaibrigade een oud en bijna vergeten ambacht opnieuw op de kaart zetten en doorgeven aan de volgende generatie. Doel is om in onze provincie op milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde wijze te gaan maaien met de zeis op daarvoor geschikte terreinen, ten behoeve van de biodiversiteit en flora en fauna. Door te maaien met de zeis krijgen meer soorten kruiden en grassen de kans er te groeien en kunnen meer soorten bijen, vlinders en andere insecten er een habitat vinden. Lees meer!

Yanaika Beikes – Ontdekkingstuin ‘t Zand
Een natuurspeeltuin met moestuin. Een warm welkom voor vogels en allerlei kriebelbeestjes. En natuurlijk een wilgenhut. Dat is de droom van Yanaika Beikes. Samen met een groep andere actieve dorpsbewoners, want een ontdekkingstuin sluit naadloos aan bij de dorpsvisie om van ’t Zandt een vitaal, vernieuwend, duurzaam en sociaal-maatschappelijk sterk dorp te maken. Lees meer! 

FrankvilleFrank van der Waals – Frankville
Samen met een groep studenten (‘mooi-weer-tuinierders met een missie’) heeft Frank van der Waals sinds 2014 een stukje grond in gebruik op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit Frankville mag zich met recht de voortuin van het Zernike noemen. Na een succesvol eerste jaar, met een zalige oogst, willen ze graag uitbreiden. Lees meer! 

Martijn Tielen – Groenterand
Geen excuus meer voor een leeg een saai balkon!  Elegante houten ekobalkonbakken, geheel op maat gemaakt, lekken niet, geven niet af en zijn bijzonder biogroentevriendelijk. Om ook op je balkon te moestuinieren. Gewoon op de bakfiets bij je thuisbezorgd. Zonder winstoogmerk. Dat is het plan van Martijn Tielen en enkele andere jonge Stadjers die graag een bijdrage leveren aan een groener en gezelliger Groningen. Ook een paar (eetbare) bloemen passen er prima bij in de bak! Lees meer!

 

 

De illustraties van Pluk van de Petteflet op deze website worden gebruikt met vriendelijke toestemming van Fiep Amsterdam bv / Fiep Westendorp Illustrations,www.fiepwestendorp.nl. Kijk hier voor de voorwaarden.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF