NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Oude Wilg Borgweg

Adres:Borgweg 1, Groningen

Gepubliceerd door:Philippine Koopmans

Een circa 200 jarige oude wilg staat vlak naast de Noordermolen en deze molen heeft een geschiedenis: tijdens de Tweede Wereldoorlog was de molen een onderduikadres voor Joodse onderduikers De molen wordt op dit moment door enkele vrijwillige molenaars bediend. Vroeger werd de wilgenboom gebruikt als markering tussen aan de ene kant de Ommelanden en de andere kant de stad.

Toen mijn dochter 7 jaar was gebruikte ze deze boom altijd als een uitdaging om in te klimmen. Ook voor NDE-rondleidingen is deze boom bijzonder, de wilg wordt als rustpunt gebruikt naast het picknickbankje als plaats van bezinning. Tijdens een van mijn vele wandelingen naar de Noordermolen begon de wind op te zetten en kwam er een lichte storm en dat was goed te zien aan de oude wilg, de storm zat in de boom en ik fotografeerde toen de boom die vervolgens op RTL werd getoond door weerman Peter Timofeeff.

De reden dat ik dit een bijzondere boom vind is vanwege de ligging en de vele wilgenstammen die parallel naar boven lopen. Ook het reliëf van de boom spreekt mij aan, ’s morgens als het zonlicht erop valt krijgen de stammen een mooie zachtbruine kleur. Op de foto die ik nu heb gemaakt lijken de takken allemaal op armen die naar de hemel reiken. Het tijdstip van de genomen foto was zondag 2 november om kwart voor één ’s middags, de lucht was strakblauw en het was aangenaam warm, de ideale omstandigheden om mooie foto’s te maken.

bw-_MG_6646 bw-_MG_6654 bw-_MG_2980

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF