NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Bijzondere Bomenwandeling tijdens Noorderzondag

Noorderzon zou Noorderzon niet zijn als het niet plaatsvond in het Noorderplantsoen met zijn kronkelende paden, golvende gazons en: prachtige monumentale bomen!  Daarom organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met Natuurmonumenten een Bomenwandeling op Noorderzondag, de afsluitende dag van het festival.

De wandeling voert dwars door het plantsoen langs de monumentale bomenroute. Bij een aantal  exemplaren wordt even stil gestaan en vertellen twee vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten over de bijzonderheden van deze bomen. Wie eens wat meer wil weten van die prachtige bomen die wekelijks worden gepasseerd op de fiets, al hardlopend of tijdens het uitlaten van de hond is van harte welkom mee te lopen en zo meer te weten te komen over de bijzondere bomen van het Noorderplantsoen.

Praktische informatie

De bomenwandeling is gratis toegankelijk en start bij de kassa van Noorderzon om 13.30 en 17.00 uur. De eerste wandeling is vooral bedoeld voor ouders met jonge kinderen, de tweede voor oudere kinderen en volwassenen.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF